- Jeg har tenkt på det i flere år, at det er en fin ting å gjøre for å glede noen som ikke har så god råd. Samtidig prøver jeg å formidle en gjenbruksfilosofi til ungene mine, samt vise dem at man kan gjøre andre glad ved å gjøre noe som egentlig ikke er en stor ting, forklarer Anne Kristine Steien.

Overrasket og overveldet

Lørdag kveld la hun ut følgende melding på Facebook-gruppa "Kjøpe-selge-bytte-Tromsø": "Julekalender til gutt 3-5 år gis bort til noen som trenger det. Brukte, men fine ting av verdi."

Det førte til at Steien fikk over 800 likes og 60 kommentarer fra folk som enten hadde forslag til hvem hun kunne gi bort kalendergavene til, eller fra tromsøfolk som tente på idéen og ville gjøre det samme.

- Jeg ble både overrasket og overveldet, for jeg hadde egentlig ikke tenkt at jeg ville få noe respons på innlegget. Jeg har bare gjort en liten ting, så jeg føler ikke at jeg fortjener noe oppmerksomhet for dette. Samtidig er det selvsagt veldig hyggelig. Det er jo dette som er ekte juleglede, mener Steien, før hun legger til:

- Responsen er et tydelig tegn på at folk vil gi og vise omtanke gjennom handling selv, noe jeg er veldig glad for at vårt lille “tiltak” kunne bidra til å få frem.

Rørt mottaker

Steien har selv to barn, Gustav og Johannes. Det var etter at minstemann fikk i oppgave å rydde rommet sitt at idéen ble til virkelighet.

- Johannes fant ut at det var mye han ikke brukte lenger som han kunne gi bort, dermed tenkte vi at vi kunne gi dem videre til noen som kunne ha gleden av dem, forklarer Steien, som kan fortelle at det blant annet skjuler seg bøker, filmer og lekebiler inni julepapiret - alt i god stand.

Da iTromsø tok kontakt med henne søndag kveld, hadde hun fått gitt bort julekalenderen.

- Vi har gitt bort gavene i dag til ei jente som tok kontakt etter å ha sett innlegget på Facebook. Hun ønsket å glede lillebroren sin med en julekalender, og på den måten også hjelpe familien sin litt i førjulstiden. Hun ble veldig glad og ganske rørt faktisk da hun fikk overrakt gavene, forteller Steien.

Disse julekalender-gavene ga Anne Kristine Steien bort søndag. Den heldige mottakeren ble ei jente i Tromsø som skulle overraske lillebroren sin med julekalender. Foto: Privat