Fredag 28. november arrangeres «Rock mot Kreft» på Blå Rock Cafè. Her stiller band og lydmenn opp gratis for å gi alt av billettinntekter til Støtteforeningen for Barnekreftforeningen.

Initiativet kom da, daglig leder ved rockepuben, Geir Tore Hansen Norbye kom hjem fra ferie med familien sin i sommer.

– Det første synet som møtte meg på arbeidspulten var en faktura fra SKB. Jeg må si jeg fikk en vekker etter å ha vært på ferie med mine egne friske barn, sier Norbye som har hatt et samarbeid med barnekreftavdelinga i 4–5 år hvor barna har fått kommet på Blå Rock for å spise mat. Norbye mener det er viktig at man ikke tar slike ting for gitt selv om man selv har en frisk familie.

Fem band

– Jeg følte vi kunne gjøre enda mer. Så jeg tok en ringerunde til musikere jeg kjenner for å lodde stemningen. De var mer enn villig til å stille opp.

Nå er altså fem band klare for scenen på Blå Rock hvor billettinntektene går uavkortet til SKB: Rumblin' Retards, Red Headed Sluts, Elias Jung, The Late Great og John Walkers.

– Vokalisten i Rumblin' Retards er faktisk barsjef hos oss. Han har aldri spilt her med det bandet, så det er faktisk på tide og vi har store forventninger til dem, sier Norbye.

Spesiell konsert

Isak Harbitz, som er trommeslager i Red Headed Sluts, sier at dette er en gylden mulighet for folk til å vise sin støtte.

– Folk burde absolutt være med når det går til en så god sak. For oss er det en kul greie å gjøre og det er alltid spesielt å spille på Blå Rock, sier Harbitz som sier at det ikke var vanskelig å takke ja til tilbudet.

– Vi sa vel ja med en gang, sier trommeslageren.

Tradisjon

Norbye var aldri i tvil om å sette i gang veldedighetskonserten, som han sier koster Blå Rock veldig lite.

– Jeg er utrolig takknemlig ovenfor de som har vært med å satt dette sammen. Det kommer til å bli en skikkelig feelgood-kveld med masse god musikk og jeg håper at dette kan bli en fast tradisjon i årene fremover, sier Norbye.