3. november varslet den uavhengige kommunestyrerepresentanten skriftlig at han ville fremme en interpellasjon for kommunestyret om planforslaget for Mack-kvartalet, som Christian Ringnes og Harald Bredrup står bak.

Mandag fikk han vite, etter selv ha kontaktet ordførers kontor, om at interpellasjonen var blitt avvist av forretningsutvalget.

Viktig og stor sak

– Begrunnelsen var at Eiendomsspar hadde sendt et brev til ordføreren med anmodning om at kommunestyret får reguleringsplanen til behandling til tross for byrådets avvisning. Jeg har ikke sett noe brev, og det er meg uvedkommende, sier en meget opprørt og provosert Eduardo da Silva.

Han viser til at Mack-kvartalet og de foreliggende planene for en endring av hele området i Sørbyen er viktig for bevaring av sentrum som en bærekraftig, attraktiv og konkurransedyktig bydel.

– Nå har byrådet tatt en beslutning uten en demokratisk prosess. Jeg kommer uansett til å ta saken opp i onsdagens kommunestyremøte. At interpellasjonen blir avvist er som et slag i ansiktet.

Blir forbigått

Bakgrunnen for interpellasjonen var at byrådet 30. oktober vedtok ikke å sende planforslaget ut til offentlig ettersyn før det var endret. Da Silva mener byrådets vedtak innebærer at planforslaget ikke får en åpen politisk behandling i byutviklingskomiteen.

– Dette er svært betenkelig. Det betyr i praksis at det er byrådens innstilling som blir utslagsgivende. Byutviklingskomiteens faglig-politiske kompetanse blir forbigått, mener Eduardo da Silva.