Da Tromsø brann og redning rykket ut til brannen i Kroken fredag, hadde de med seg tankbilen full av vann.

– Vi fikk også hjelp av tankbilen på flyplassen og vi hentet vann fra Krokelva, sier fungerende brannsjef Kaj Christiansen ved Tromsø brann og redning til iTromsø.

Hentet vann i Krokelva

I de områdene hvor etaten vet at det kan være redusert kapasitet på vannforsyning, tar de alltid med seg tankbil. Kroken er et området hvor brannvesenet vet at kapasiteten og vanntrykket kan være varierende.

– Vi skal evaluere brannslukkingen vi gjorde i Kroken. Vi hadde god tilgang på vann, i og med at vi hadde tankbilene og en ekstern vannkilde i Krokelva, sier Christiansen.

Nå skal Brann og redning i møte med Vann og avløp for å skaffe seg en oversikt over vannkapasiteten i hele Tromsø. Christiansen understreker at utfallet av brannen i Kroken fredag ville blitt det samme, med eller uten oversikten.

– Viktig å vite på forhånd

– Vi trenger en gjennomgang for å vite mest mulig om vannkapasiteten i alle områder av Tromsø. Når vi rykker ut er det viktig at vi vet dette på forhånd, sier den fungerende brannsjefen.

Sammen med Vann og avløpsetaten skal de finne tiltak der vanntrykket er dårlig.

– En løsning kan være at Vann og avløp setter opp vanntrykket i det området hvor det er brann. Det er vanskelig å konkludere med noe før vi har hatt møtet, sier Christiansen.