- Foreløpig er planene lagt på is. Vi må vente til vegvesenet har besluttet hvor innfartsveien til Tromsø skal gå. Vi har heller ikke fått klarsignal fra kommunen eller fylkeskommunen, sier senterleder ved Amfi Pyramiden, Marit Stokmo.

- Vi trodde vi var nærmere en avklaring for halvannet år siden enn det vi er i dag, sier hun og legger til at hun tror de må smøre seg med tålmodighet før de får avklart planene om utbyggingen.

Klar for større tilbud

Ifølge senterlederen ønsker både Amfi og Olav Thon å bygge ut kjøpesenteret.

- Men vi ser ikke for oss at vi får "go" for planene i 2015, og det er synd. Tromsdalen er klar for et større tilbud, det viser signalene fra kundegruppen vår. Flere ønsker ikke å dra inn til sentrum eller til Giæverbukta for å handle, sier Stokmo.

Videre forteller hun at det er kjøpt tomt for utbyggingen som grenser mot Pyramiden.

- De opprinnelige planene for utbyggingen var å bygge en gangbro over til det andre bygget, samt få på plass et parkeringshus. Men først må man altså bli klar over hvor innfartsveien til Tromsø skal være, understreker hun.

Pusser opp

Inntil videre skal senteret nå pusses opp og dagens lokaler forbedres.

- Foreløpig skal vi forbedre det vi har, og det vil skje like over nyttår. Senteret er gammelt og slitt, så det er mye som kan gjøres. Hvorfor være stor når vi kan være lykkelig som liten, påpeker Stokmo, og legger til at de nå må gjøre det beste ut av det de har.

Hun forteller at det vil bli oppussing av det innvendige, samt nye og bedre inngangspartier.

Når de kan forvente å få klarsignal for planene om utbygging, kan hun imidlertid ikke svare på:

- Vi vil nok få en pekepinn på det i løpet av 2015, men jeg tror ikke ting vil være klart før etter neste år en gang. Så nå venter vi i spenning.

Nye butikker

Inntil da kan senterlederen glede seg over flere nye tilskudd hos Amfi Pyramiden.

- Vitusapotek åpner ny butikk hos oss i midten av desember, og tirsdag denne uken gjenåpner Kid i nye lokaler i 2. etasje. I tillegg får vi inn en Europris-butikk på 1200 kvm 4. desember i de gamle lokalene til Bohus, sier Stokmo.

Nå er det bare ett ledig lokale igjen på senteret.

- Det skal fylles etter jul, så vi går en spennende tid i møte, avslutter senterlederen.