I en rapport fra Securitas fra en hendelse tidlig i november i år kommer det fram at flere demonstranter skal ha uttalt at de ville "jule opp" havnesjef Halvar Pettersen.

Dette skal ha skjedd i forbindelse med en av demonstrasjonene på dampskipkaia, der det hadde møtt opp mellom 30 og 40 demonstranter.

Demonstrantene oppdaget, ifølge rapporten, at havnesjefens bil sto parker like ved området. Bilen ble da tapetsert med flyers.

Les også: 31 personer anmeldt etter demonstrasjon.

Juling

"Det ble da endel murring mot havnesjefen og hva de burde gjøre med bilen hans, som å snu den på hodet ol.", skriver Securitas i rapporten.

Så skal en vekter ha overhørt at 3-4 demonstranter snakket om at de burde stå og vente til Pettersen var ferdig på jobb, slik at de kunne gi han en omgang med juling.

"Da det var vintervær i Tromsø denne dagen var de fleste av demonstrantene kledd deretter med vinterjakker, hetter over hodet og lignende, noe som gjør det vanskelig å identifisere vedkommende som kom med uttalelsene.", står det videre i rapporten.

Les også: 41 dømt etter havneaksjon i Tromsø.

Tar det med ro

Havnesjefen selv kjenner til hendelsen, men lar seg ikke stresse:

- Jeg er veldig avslappet når det kommer til dette, jeg blir ikke bekymret. Selv om bilen min hadde fått en vel stor dose flyers, og noen hadde overhørt en samtale, så gir det meg ikke grunn til bekymring, sier Pettersen til iTromsø.

Les også: Ny demonstrasjon på Dampskipkaia.

- Dette er selvfølgelig et sleivspark fra noen, som er sagt i frustrasjon, men det ar absolutt ikke greit at folk sier slikt, sier leder for Havne- og transportarbeiderforbudnet Geir Ingebrigtsen.

- Vi er ikke der for å gjøre noe ulovlig, det har vi presisert fra starten av, sier han.

Geir Ingebrigtsens medlemmer har av byråd Jonas Stein blitt beskyldt for innbrudd på havneområdene til Tromsø Havn. Det har Ingebrigtsen benektet på det sterkeste.

Det var Nordlys som først omtalte saken.