- Vi har hatt et forhold helt siden 1984, det var da Jørn begynte å spise hos meg. Nå spiser han hos oss hver gang han er hjemme i Tromsø, forteller Anne Brit Andreassen, eier av Emmas Drømmekjøkken.

Opp gjennom årene har det også ofte vært drøftet om hvorvidt de to skulle kunne finne på noe i lag – ikke minst med tanke på at Jørn Hoel er svært opptatt av mat, vin og kokkekunst. Han regnes for å være en av landets fremste amatørkokker.

Ikke hatt tid

- Det er vel egentlig en ren tilfeldighet at vi ikke har fått tid til å gjøre noe tidligere. Han dro til Oslo og vi har ikke hatt så god tid, sier Andreassen.

Men nå har de kommet sammen.

- Nå hadde vi tid til å gjøre det, men selve dagen ble forsinket ettersom det gikk så bra for ham i Stjernekamp. Vi hadde nemlig tenkt å ha arrangementet langt tidligere, forteller Andreassen.

Kort fortalt så har Jørn Hoel og Emmas Drømmekjøkkens nye kjøkkensjef Olav Børtveit satt sammen en Drømme-meny der de to har kommet fram til en fem-retters festmeny.

Hør bare: Cheviche med kveite til første forrett, en betesalat med Blå Kjerringøy som andre forrett, stekt juletorsk med ribbe og ytrefilet av nordnorsk lam og lammerullade som de to hovedrettene – og en crème brûlée laget av multer som dessert.

Veldig morsomt og givende

- Det har vært veldig morsomt å lage denne menyen sammen med Jørn. Han har virkelig bidratt, sier Børtveit.

Jørn Hoel selv sier at han «er kommet hjem» når han får lage mat på Emmas Drømmekjøkken – ikke minst fordi de arbeider med de tradisjonelle og gode nordnorske smakene.

- De siste årene har jeg blitt mer og mer glad i husmannskost. Her på Emmas har de fokus på de gode gamle smakene – fiskegrateng, fisk, lammekjøtt – ikke de mest fancye rettene, men veldig veldig godt, sier Hoel.

Han sammenligner følelsen av å komme til Emmas Drømmekjøkken som å komme til sin favorittrestaurant i Firenze.

Som å komme hjem

- Der kommer mor ut fra kjøkkenet for å hilse når jeg kommer. Det samme skjer her – her kommer «ho mor» Anne Brit ut fra kjøkkenet – så det føles helt enkelt som å komme hjem, sier Hoel.

Menyen som Hoel og Børtveit har spikret sammen vil ikke være fast å finne på menyen til Drømmekjøkkenet, men vil bli plukket fram ved spesielle anledninger.

- Vi har litt små planer om å lage et nytt slikt stunt når jeg skal spille på Nordlys-festialen etter nyttår, sier Hoel.

Artist og matelsker Jørn Hoel, kjøkkensjef Olav Børtveit og lærling Simen Einebakken jobber sammen over grytene på Emmas Drømmekjøkken. Foto: Ronald Johansen