For to uker siden omkom 48 år gamle Kjetil Leif Enebakk i en arbeidsulykke utenfor Coop Obs bygg ved Bjerkaker. De rettsmedisinske undersøkelsene er nå klare, men det gjenstår ennå mye arbeid før etterforskningen kan konkluderes.

– Det er gjennomført en rettsmedisinsk undersøkelse som konkluderer med at han døde som følge av skadene da han ble klemt i liften. Nå dreier etterforskningen seg om hvorvidt alle instrukser har blitt fulgt, helt fra opplæringsfasen til drift av utstyret, sier politiets etterforskningsleder Yngve Myrvoll.

Han kan fortelle at det også er gjennomført en rekke avhør, men at det fortsatt kan være aktuelt med flere.

– Vil ta tid

Arbeidstilsynets tilsynsleder Johan Furebotten kan ikke gå inn i detaljer rundt fremgangen i etterforskningen, men innrømmer at det vil ta lang tid før den avsluttes.

– I slike type ulykker går det sjeldent rask å etterforske, spesielt ikke når det er snakk om dødsulykker. Da er vi nødt til å gå i dybden for å få kartlagt alle omstendighetene rundt ulykken, noe som kan ta lang tid, informerer Furebotten.

De har allerede vært på tilsyn ved ulykkesstedet, men utelukker ikke at det kan bli flere i forbindelse med etterforskningen.

– Jeg kan ikke kommentere det konkret i denne saken, men det hender vi må på flere tilsyn i slike saker. Detaljene i etterforskningen kan jeg ikke gå nærmere inn på, konstaterer han.