Med en hastighet fra 0–100 km/t på 4,8 sekunder og 455 hestekrefter blir nok Terjes Mercedes lagt merke til i Tromsøs gater. Men det er ikke bare utenpå at den er et vakkert skue.

– Den ser litt ut som et romskip på innsiden, sier salgsleder ved Teknisk Bureau Tromsø, Terje Karlsen om bilen som skal vises frem under en eksklusiv visning hos bilforhandleren i ettermiddag.

2,3 mill.

– Den koster 2,3 millioner, altså ikke så mye som den burde kostet. Bare Burmester-stereoanlegget koster 71.500 kroner, du har Swarovski-krystaller i frontlykten til 35.000 kroner. Dette er kremen av Mercedes. Det er denne som legger grunnlaget for hvor bra de litt rimelige modellen skal være, sier Karlsen.

Samtidig viser han fram hvor lett du kan sette på et infrarødt kamera på dashbordet som vil hjelpe deg å se dyr eller personer i kanten av veibanen. Sikkerheten er nemlig på topp.

Har du en bil foran deg som plutselig bremser, stopper også Mercedesen som også hjelper deg å svinge. Det aller nyeste innen bilteknologi er nemlig satt inn i en slik kjøremaskin, forteller Karlsen.

– Her ser du ofte bedre enn du ser foran deg på veien når det er skikkelig mørkt og utfordrende forhold, sier bilselgeren som legger til at det er en 4,6 liters V8 motor som er med på å trekke oss fremover på veien.

Interessen er stor

Selv om prisen kan skremme vettet av noen hver kan Karlsen avsløre at han har vært på prøvekjøring med en og annen kandidat.

– For omtrent ti år siden hadde vi en Mercedes McClaren til 3,5 millioner. Men dette er helt klart høydepunktet for tiden, sier Karlsen om milliongliset.

Detaljene er mange på innsiden. Foto: Ronald Johansen