Tromsøværingen Stine Sørum (31) er en av seks deltakere som er igjen på «Farmen»-gården. I flere uker har hun kjempet om kampen for tilværelsen og hun legger ikke skjul på at starten på finaleuka var utfordrende.

– Det startet med øksekast og dette har ikke jeg trent noe særlig på. De som hadde kunnskap innenfor feltet vil ikke dele dette med oss andre, så jeg fikk høre i etter konkurransen at jeg holdt helt feil, forklarer Sørum til iTromsø.

Blodig konkurranse

Og det gikk blodig for seg i neste konkurranse da deltakerne skulle bygge et gjerde under mandagens program.

– Jeg hadde aldri bygget et gjerde før, så jeg skjønte tidlig at dette ikke kom til å gå bra. Jeg klemte fingeren og mistet en negl. Det gikk greit, men jeg blødde litt, forklarer hun.

Kjempet mot tårene

Likevel var det nok den tredje oppgaven konkurrentene fikk bryne seg på som var den største utfordringen til Sørum. Her skulle deltakerne frakte tømmer ved hjelp av hesten de har på gården.

– Jeg var livredd for hest da jeg kom inn på gården. Det bedret seg litt utover i konkurransen, men da jeg sto og snakket med programlederen like før det var min tur, kjente jeg en klump i halsen. Det var like før det kom en tåre, forklarer hun.

Til tross for sin frykt for hest, kapret Sørum mandag to poeng videre inn finaleuka. Hun forklarer at det kom som et sjokk at hun fikk poeng akkurat i konkurransen hvor en hest var involvert.

Onsdag kveld er neste episode av «Farmen» på TV2. Da blir det avgjort hvem som kommer til semifinalen av programmet.

Stine Sørum. Foto: TV 2