Det nordnorske oljeselskapet North Energi gir hvert år ut et energistipend på 20.000 kroner til masterstudenter fra de tre nordligste fylkene – noe som naturlig nok blir svært godt mottatt av glade vinnere.

Overrasket vinner

I selskap med Andre Frantzen Jensen fra Nordland og Carita Elisabeth Varjola fra Finmark, ble tromsøgutten Nils Andreas Karlsen fra Kvaløya tildelt stipendet.

– For en hyggelig overraskelse! Dette er en stor motivasjon til å fortsette å jobbe mot mine mål, er Karlsens umiddelbare respons da han får nyheten om han har blitt tildelt energistipendet.

Karlsen studerer Energi, klima og miljø, med spesialisering innen petroleum og karbonlagring, på Universitetet i Tromsø – Norges arktiske universitet.

– Særlig det teknologiske aspektet er noe som spesielt interesserer meg, og det å investere i forskning og teknologiutvikling tror jeg er et avgjørende og viktig bidrag for å løse noen av de miljømessige utfordringene vi står ovenfor, sier Nils Andreas Karlsen.

Bidrar gjennom deltakelse

Studentene som nå tildeles stipendet kategoriseres som svært engasjert og handlingsrettet. Nils Andreas Karlsen er nemlig ikke bare opptatt en egne studier.

– Ved siden av studiene har jeg jobbet som mentor i matematikk for elever på videregående skole gjennom mentorprogrammet ENT3R ved UiT, samt ved Nordnorsk Vitensenter.

– Felles for disse programmene er målsettingen om å øke interessen for realfag blant barn og ungdom, samt å hindre frafall fra videregående skole, dette er noe som virkelig engasjerer meg, sier han.

North Energy Energistipend skal bidra til å styrke interessen for realfag og energirettede fag blant nordnorske studenter. Antall søkere har i år økt.

– Vi gleder oss over så mange gode og reflekterte søkere. Samtlige av årets mottakere studerer ved Universitetet i Tromsø innenfor Norges arktiske universitet, opplyser samfunnskontakt i North Energy, Heidi Tangstad.

– Det er liten tvil om at det nå er attraktivt å skaffe seg kompetanse for å jobbe med energiressursene her i nord, sier hun.

Guro Kristoffersen Lysnes