På åpningen ankom Kjell Kolbeinsen med en usedvanlig gledelig nyhet.

Med seg hadde han nemlig en svært sjenerøs pengegave undertegnet Trond Mohn. Beløpet var på svimlende 100.000 kroner.

Dette åpner for et hav av muligheter.

- Fantastisk hyggelig

- Først og fremst synes jeg selvfølgelig at det er fantastisk hyggelig. Vi på Huset er jo i utgangspunktet finansiert av staten, men med en slik gave har vi muligheten til å tillate oss å være raus. En luksus som aldri hadde vært mulig uten hjelp. Et beløp av denne størrelsen, er jo samtidig nesten for godt til å være sant, sier en ydmyk Dag Sæter, virksomhetsleder for Oppfølgningssenteret.

– Vi er selvsagt svært takknemlige.

Han vektlegger betydningen pengene vil ha for de som bruker senteret.

- Pengene vil bli brukt på å gi positive opplevelser til de som anvender senteret. Vi snakker om folk som ellers ikke har penger til å dra på turer eller engang se en film på kino, vi vil at de skal oppleve å ha det gøy uten rus og motiveres av positive opplevelser. Et formål jeg er sikker på at både Kolbeinsen og Mohn stiller seg bak, sier han.

Les også: Trond Mohn gir fem millioner til TIL.

Overasket

Senteret har tidligere mottatt gaver som har betydd mye for senteret og brukere. Likevel virket gårdagens donasjon noe overrumplende på Sæter.

- Jeg visste ingenting om det i forveien. Jeg møtte på Kolbeinsen tidligere på dagen, og da han sa at han ville stikke innom åpningen. Jeg må innrømme at jeg faktisk oppfattet noe som ulmet. At det var en gave med så stort omfang kunne jeg likevel aldri ha forestilt meg, avslutter han.

Trond Mohn Foto: Ronald Johansen