Tromsøværingen Stine Sørum (31) er aktuell i det populære TV-programmet «Farmen» på TV2 og kjemper nå mot 5 deltakere om semifinaleplass. Det er ikke bare på TV-skjermen hun har kjempet en hard kamp, men også privat.

Da Stine Sørum var 18 år viste vekta et tall som hun ikke var fornøyd med.

– Jeg sa til meg selv at når vekta når 120 kilo må jeg ta grep, sier en åpenhjertig Sørum til iTromsø.

Mobbet

Hun forteller at hun aldri har vært ei lita jente, men det var først i en alder av syv år at vekten gikk kraftig opp. Og en oppvekst med noen kilo ekstra på kroppen førte til negative holdninger og folk som slengte kommentarer til henne.

– Når man er stor, så blir man mobbet uansett om man har hjertet på riktig plass. De kom med kommentarer og «slengte med leppa». En person som er stor er fullt klar over hvordan en ser ut, men det er likevel sårt å få slengt slike kommentarer til seg, forklarer hun.

Misfornøyd med egen kropp

Sørum forteller at hun var svært misfornøyd med sin egen kropp og prøvde å skjule seg i store klær.

– Jeg var ikke fornøyd med kroppen min, og jeg visste at dersom ikke jeg gjør noe nå kommer vekten bare til å stige, forklarer 30-åringen.

Da hun var 18 år begynte hun å trene og la gradvis om kostholdet til det bedre.

– Jeg hadde to venninner og foreldre som var flinke til å oppmuntre meg til trening. Det var tungt i begynnelsen, men etter hvert opparbeidet jeg gode rutiner, sier hun.

Jojoslanking

De første 10 kiloene forsvant i løpet av to uke. Dette ga henne motivasjon og styrke til å fortsette, men det har ikke alltid vært like lett.

– Etter de første kiloene må man virkelig jobbe for å gå ned mer. Jeg har vært en jojo-slanker og har prøvd forskjellige slankekurer uten at det har hatt særlig innvirkning. Jeg har troen på et godt og næringsrikt kosthold der man også har lov til å kose seg, forklarer hun.

Fornøyd

Fra 20-årene har vekten gått gradvis nedover og i en alder av 30 år har hun nådd 70 kilo. Ideelt sett har hun et ønske om å komme ned til 65 kilo, men påpeker at hun er tilfreds med seg selv slik hun er i dag.

– Jeg er fornøyd med det jeg ser i speilet i dag. Mat er noe jeg fortsatt er bevisst på, fordi jeg har lett for å legge på meg, forklarer hun.

Da kiloene rant av forsvant også brystene. Det førte til at hun valgte å ta silikon da hun var 23 år.

– Puppene mine var bare hud. Jeg var vant til å ha store pupper og plutselig var jeg flatbrystet. Jeg valgte å ta silikon og den avgjørelsen har jeg aldri angret på, sier hun.

Sterkere

Overvekten fra barndommen tror Sørum har gjort henne sterkere.

– Jeg tåler en støyt i dag. Hvis det er noe som slenger noen stygge kommentarer til meg i dag, så er jeg flink til å si ifra.

Likevel husker hun godt mobbingen fra barndommen.

– Jeg tok meg selvfølgelig nær av mobbingen. Jeg husker fortsatt mange av kommentarene jeg fikk angående vekten min da jeg var ung, forklarer hun.

– Ingen er perfekte, men det er viktig å være tilfreds med seg selv og det er jeg nå, legger hun til.