Hjemme hos seg hadde 27-åringen rundt to kilo amfetamin samt mange titalls gram kokain – narkotika som stammet fra tidenes største narkobeslag i Tromsø.

Samme dag som de to nederlenderne ble pågrepet og narkoen på hotellrommet deres beslaglagt – 11. desember i fjor – skal tromsømannen ha fått fullstendig panikk.

Les også: Her førte spanernes bytur til rekordrazzia

– Jeg mistenkte at noe hadde skjedd, og jeg følte meg forfulgt. Da det banket på døren, tok jeg den ene posen med ett kilo amfetamin og skylte alt ned i do. Det samme gjorde jeg med kokainet. Så hentet jeg den andre posen med amfetamin i fryseren og kastet også dette i do. Men siden stoffet var stivfrosset, lot det seg ikke skylle ned, så jeg tok det opp igjen og kastet det ut av vinduet, forklarte den tiltalte tromsømannen i tingretten i dag.

Kollapset

Han skal deretter ha bedt en kamerat om hjelp for å bli kvitt amfetaminet som ikke lot seg skylle ned i kloakken.

– Dagen etter fikk jeg et voldsomt anfall av panikkangst. Jeg kollapset og ble innlagt på hjerteavdelingen på sykehuset, sa 27-åringen.

Les også: Rekordstort amfetaminbeslag

I retten karakteriserte han seg selv kun som en mellommann i den store narkotikasaken, en som bare skulle sørge for kontakt mellom narkoselgerne og potensielle kjøpere i Tromsø.

Ifølge 27-åringen ble han først klar over størrelsen på narkopartiet da den nederlandske hovedmannen åpnet kofferten på hotellrommet sitt og viste fram ti kilo amfetamin og et halvt kilo kokain.

– Jeg ble forferdet da jeg fikk se innholdet i kofferten Jeg hadde aldri hatt befatning med slike mengder tidligere, sa tromsømannen.

Flere involvert

Han benekter at det var meningen at han skulle motta hele narkopartiet fra den tiltalte 38-åringen fra Nederland.

– Det var heller ikke meningen at jeg skulle distribuere stoffet, sa 27-åringen, men vedgikk at han solgte en liten del av stoffet han fikk med seg, for senere å overlevere pengene til nederlenderen.

Ifølge tromsømannen skal 38-åringen ha gitt uttrykk for at de også ville trenge hjelp til et senere – og da enda større – narkoparti til Tromsø.

Les også: Ni siktet etter rekordbeslag

27-åringen ble først i mars i år pågrepet og siktet i saken. I tillegg til de tre som nå står tiltalt i Nord-Troms tingrett, har minst ytterligere seks personer blitt siktet for sin befatning med narkosaken.

Det er satt av tre dager til straffesaken mot de tre mennene i Nord-Troms tingrett, som dermed avsluttes torsdag.

REKORDBESLAGET: Rundt 8 kilo amfetamin ble beslaglagt på hotellrommet til de to nederlenderne. Foto: Politiet