Fredrik Forssman i det som populært kalles Rockens Hus - eller Regionalt senter for rytmisk musikk - er svært glad over at kommunestyret vedtok å utvide låneramma for det såkalte Brannstasjonprosjektet.

- Nå kan vi samle alle gode krefter innenfor musikklivet under ett tak - med studio, øvingslokaler og kontor for festivaler, bookingagenter og plateselskap, sier han.

Kraftsenter

Han mener at den gamle brannstasjonen vil være et kraftsenter for musikk.

- Vi vil få en combo som er unik i hele landet, det vil være nybrotsarbeid i Norge. Vi får samlet de forskjellige kompetansemiljøene på ett sted, sier han.

Blant annet vil en hel etasje - av i alt fire - bli forbeholdt kulturnæringsaktører, sier Sif Vik fra Tvibit, som er minst like glad som Forssman.

- Dette vil bli fremtidens ungdomshus der vi har samlet de gode tilbudene til byens unge. Vi får samlet folk og vi har samlet kryssende interesser slik at alle kan dra nytte av hverandre, sier hun.

Byggestart på nyåret

Når kommunestyret nå har sagt ja til å utvide budsjettet for ombygningen til 105 millioner kroner vil det være mulig å starte ombyggingen av brannstasjonen om to måneder.

- Vi har bindende anbud fra entreprenører som vi nå kan gå i dialog med og kontraktere. På nyåret kan vi begynne med innvendig riving, og om alt går bra vil vi ha åpning våren 2016, sier hun.

I alt vil det bli 3.000 kvadratmeter studio- og øvingslokaler, scene, kontor, kafe og andre servicelokaler i den gamle brannstasjonen.

Dette er kvadratmeter som Fremskrittspartiets Bjørn Gunnar Jørgensen mener kunne brukes til andre ting.

-  Vi er motstandere av prosjektet og mener at det bør stanses. Kommunen har en rekke andre prosjekter som må prioriteres - elsempelvis Otium - foran Rockens Hus, sier han.

Han fortsatte:

- Det forbauser meg at finansbyråden kan fremme en slik sak når vi ser hvilken økonomisk situasjon kommunen er i.

Stort flertall

Finansbyråd Anne Berit Figenschau sa i sitt saksframlegg at brannstasjonprosjetet ikke ville belaste kommuneøkonomien negativt.

- Kommunen betaler mye i husleie som vi vil spare inn når vi får samlet Tvibit, helsestasjon for ungdom og regionalt kompetansesenter i den gamle brannstasjonen, sier hun.

Så Jørgensen fikk kun støtte fra sine egne partikamerater. Resten av kommunestyret ville gi gørnt lys til prosjektet.

- Vi stoler på tallmaterialet som de to byrådene - finansbyråden og kulturbyråden - har fremmet. De forsikrer om at tallene stemmer og at prosjektet vil gå ii balanse, sier Rolleiv Lind, gruppeleder i Høyre.

Store effekter

Byråd Jonas Stein innrømmer at det er snakk om mye penger.

- Dette ville ikke gått å gjennomføre uten støtten vi har fått eksternt. Det er den største kulturinvesteringen vi har gjort i kommunen siden kulturhuset ble bygget, sier han.

Brannstasjonsprosjektet fikk støtte av 34 stemmer. Ni kommunestyrerepresentanter - Fremskrittspartiet og tre representanter fra Høyre stemte mot.

NÆRINGSBYRÅD: Venstres Jonas Stein fikk støtte av kommunestyret til å øke låneramma til Brannstasjonprosjektet. Foto: Christer Pedersen
FINANSBYRÅD: Anne Berit Figenschou fra Høyre la fram planene på den nye Brannstasjonen. - Kommunen vil spare penger på å realisere dette prosjektet i og med at vi vil spare husleie, sier hun. Foto: Christer Pedersen