- I dag er kursen på 6,92 kr. Det er bare åtte øre lavere enn det tilbudet som de engelske kjøperne har gitt til Hurtigrutens aksjonærer. Vi bør kunne få langt mer betalt enn tilbudet, sier Olsen.

De engelske kjøperne ønsker nemlig å flå fatt i mer enn 90 prosent av aksjene i Hurtigruten. I på tampen av tilbudsperioden er man kommet opp i litt over 70 prosents aksept.

Dårlig butikk

- Det er mange av de andre aksjeeierne som mener at tilbudet er for lavt, og da burde kommunen også ha is i magen og vente på en bedre aksjepris, sier Olsen.

Olsens argumenter falt i god jord hos både opposisjonen og det borgelige flertallet i kommunen. Imidlertid var den borgelige siden splittet i saken.

- Det er et spekulasjonselement i å vente på bedre aksjekurs. Jeg mener at vi bør selge nå når vi har et konkret bud på syv kroner per aksje, sier Rolleiv Lind fra Høyre.

- Kan ikke stampe aksjene

Han møtte imidlertid kraftig motbør fra sin partikollega Gunnar Pedersen.

- Hvilket signal sender vi om vi stamper aksjene i Hurtigruta. Hurtigruta ble startet av en Tromsø-mann. Richard With var født i Tromsø, sier han.

Også Fremsikrittspartiets Tor Egil Sandnes og Venstres Marie Fangel var helt uenige i å selge aksjene - og gammelordfører Erlend Rian formulerte det slik:

- Her bør kommunestyret handle med hjertet og ikke med pengeboka. Hurtigruta er et veldig viktig symbol for Tromsø. Jeg oppfordrer kommunestyret til å være med på en symbolsk handling med å si nei til salg.

VIL IKKE SELGE: Jens Ingvald Olsen fra Rødt ville ikke selge kommunens aksjer i Hurtigruten. - Det er dårlig butikk, vi vil kunne få langt mer betalt senere, sier han. Foto: Christer Pedersen