Regjeringen ønsker å overføre skatteoppkreverfunksjonen til Skatteetaten. I en utredning overlevert til Finansdepartementet mandag 24. november foreslås en ny organisering av etaten.

– Oppdraget er et ledd i arbeidet med å modernisere og effektivisere skatte- og avgiftsforvaltningen. Skatteetaten foreslår en desentralisert modell med god regional fordeling. Det blir kontorer i alle fylker, beliggende i områder hvor det er mange innbyggere og bedrifter. Vi har konkrete forslag om lokalisering, men det er viktig å påpeke at dette er en utredning som ennå ikke er politisk behandlet, sier regiondirektør Øyvind Strømme i Skattedirektoratet.

Les også: Bodø-ordføreren lei av bykampene

Stort faglig miljø

I Troms er det foreslått at ansvaret for skatteinnkreving og arbeidsgiverkontroll legges til Tromsø og Harstad.

– I Tromsø foreslår vi et stort fagmiljø på 38 årsverk, sier Strømme.

Les også: Nå investeres det i nord

Vil ha med mange medarbeidere

Regiondirektøren påpeker at det er avgjørende å få med seg så mange av medarbeiderne i dagens skatteoppkreverkontorer over til Skatteetaten.

I 2013 var det oppført 20,4 årsverk til skatteoppkreverfunksjonen i Tromsø. Det vil i 2014 økes til 38 årsverk i Skatteetaten.

– Vi har pekt på effektiviseringsgevinster som gir mulighet for å spare 497 årsverk og en årlig kostnadsreduksjon på 370 millioner kroner. For Tromsø innebærer det en styrking på 17,6 årsverk i forhold til 2013-tall, sier regiondirektør Strømme.

Nå skal forslaget videre til politisk behandling før et endelig resultat er klart.