Fabio Chisari slår ut med armene over den fullsatte restauranten hans.

Det er godt over 100 personer inne i spisesalen som drikker vin, øl og mineralvann mens de venter på at bordene skal dekkes.

– Vi kommer til å servere 15 forskjellige retter i kveld som våre gjester skal få smake på. I tillegg vil vi servere fem desserter og ikke minst is – gelato – fra vår isdisk, sier Chisari.

Da Pinocchio i krysset Grønnegata/Strandskillet er en avlegger av Chisaris restaurant med samme navn i Puerto Rico på Kanariøyene.

– Mange av dem som er her i kveld har spist på min restaurant på Kanariøyene, forteller han.

Lokal partner

Chisari og kona Ikram er de som vil være sjefene på restauranten, men den lokale utelivsnestoren Bjarne Michalsen er samarbeidspartner.

Han hadde dessverre ikke anledning til å være til stede på åpningen av hans 44. restauranteventyr. Det var imidlertid kona Linda og datteren Anita.

– Vi er absolutt ikke lei av å gå på restaurantåpninger, det er bare spennende. Og så er Bjarne jo med på å skape utvikling og arbeidsplasser – så det er bare positivt, sier Linda.

100.000 gjester

Tilbake til Fabio – som så vidt har tid til å stoppe opp for å snakke med iTromsøs utsendte.

Han forteller at den egentlige åpningen vil være fredag – torsdagen er å regne som generalprøve da venner, kjenninger, samarbeidspartnere og – ikke minst – gjester fra Gran Canaria er spesielt invitert.

– Vi har hatt 100.000 gjester innom restauranten vår på Gran Canaria – og flere tusen av dem er fra Norge – og mange er her fra Tromsø, sier han.

Mange bookinger

Derfor er det kanskje ikke så merkelig at det er få ledige bord å finne de neste dagene og ukene.

– Det er ledige bord, men det er veldig mye som er booket. Vi har bookinger i flere uker fremover, sier han.

Lill Jorunn Nilsen og venninnen Tone Hemmingsen har funnet veien til et av sittebåsene langs Grønnegata. De har stor tro på at de vil komme tilbake.

– Vi liker italiensk mat, spesielt pizza og pasta. Og den italienske isen er jo veldig god, sier Tone.

– Dessuten finnes det jo ikke en ekte italiensk restaurant i Tromsø fra før, så det er absolutt liv laga for denne, sier Lill Jorunn.