RÅDHUSET: Movember-aksjonen har engasjert mange, deriblant Tromsøs ordfører. Han stilte først opp og promoterte barteaksjonen i begynnelsen av måneden, men har nå mot slutten gitt seg ut på enda et stunt.

– Det var Morten (Haugli) og Frode (Høybakk Lien) som kontaktet meg og spurte om jeg ville stille opp på en forlengelse av prosjektet, noe jeg takket ja til, sier Hjort, som legger til at det ikke var veldig populært hjemme;

– Kona mi Nina snakket her om dagen om at hun gledet seg til mandag da barten forsvant, men jeg måtte skuffe henne med at den blir på litt lengre.

Som nevnt blir barten på fjeset én dag ekstra for hver tusenlapp som doneres til aksjonen. Selv om Hjort i utgangspunktet hadde gledet seg til å barbere den bort velger han å prioritere saken.

– Nå vet jeg ikke hvor mye penger som har kommet inn ennå, men barten forsvinner i hvert fall ikke på mandag. Selv om jeg i utgangspunktet ikke vil feire jul med bart, så gjør jeg det med glede hvis noen blar opp så mye penger til saken, konstaterer han.