Oppnår ikke Norlandia-barnehagene enighet med Delta, Utdanningsforbundet og Fagforbundet, kan det gå mot streik. Det skriver barnehage.no.

Forhandler om tariffavtale

Siden 11. november har Delta, Fagforbundet og Utdanningsforbundet forhandlet om tariffavtale for barnehager eiet av Norlandia.

Tidligere i år sa Norlandia Barnehagene opp tariffavtalen med Private Barnehagers Landsforbund (PBL) og gikk over til arbeidsgiverforeningen Spekter som har en annen tariffatale. Denne avtalen gir dårligere pensjonsrettigheter for mange av de ansatte, blant annet fordi den ikke tilbyr avtalefestet pensjon (AFP) for ansatte over 55 år. De tre organisasjonene har hele veien samarbeidet og har felles krav, og bruddgrunnlaget er det samme, melder barnehage.no.

I Tromsø er det seks Nordlandia-barnehager. Disse er Hvalrossen barnehage, Isbjørnen barnehage, Polarmåsen barnehage, Polarreven barnehage, Marsvegen barnehage og Kvitungen barnehage.

Brudd i forhandlingene

Nettopp pensjonsordningen er hovedproblemet i forhandlingene, og tirsdag 25. november ble det brudd i forhandlingene.

Neste uke skal det holdes et siste forhandlingsmøte før forhandlingene eventuelt ender i mekling. Hvis ikke meklingen fører fram, er Delta, Utdanningsforbundet og Fagforbundet i konflikt med Norlandia, noe som kan bety streik.

- Det er en ren spekulasjon, så dette kommenterer vi ikke nå. Vi er i  midt i forhandlingene, sier Yngvar Tov Herbjørnssønn, direktør i Norlandia Barnehagene til iTromsø.