Denne helga arrangerer Tromsø Turnforening den tradisjonsrike juleoppvisningen i Gyllenborghallen. På lørdag var det de aller minste fra 1–5 år som fikk vise seg fram, der titalls barn med flere hundre tilskuere var tilstede.

– Jeg synes det gikk veldig bra. Det er viktig med slike arrangementer for å vise fram idretten til de aller minste, slik at kanskje en dag de også blir flinke turnerne, smiler trener i Tromsø Turnforening Marit Sundelin.

Disney-filmer

Temaet for juleoppvisningene er i år filmens verden, der de purunge turnerne gjorde akrobatiske øvelser til musikk fra Disney-filmene. Kostymene var også på plass, og det var alt fra Batman til Snehvit de små hadde kledd seg ut som. Mange trenere har også vært involvert i å hjelpe med oppvisningen.

– Det har vært veldig artig og utfordrende å være trener, sier Ida Hansen (19).

Imponerte

Det var dog turnjentene Eka Broks (11), Malin Berg (9), Maria Berg (9) og Marthe Hansen Aaro (8) som viste turn på høyt nivå. Jentene trener fire dager i uka, og hadde hvert sitt akrobatiske show. Alle sammen var både høyt og lav i deres enormt imponerende øvelser.

– Vi vil inspirere de minste til å fortsette med turn, for det er en veldig gøy idrett å drive med, sier Maria Berg.

Den talentfulle gjengen skal opptre på søndag også, der Ringenes Herre er en av filmene som skal være med i programmet.

– Vi skal være alver, så det gleder vi oss til, sier Broks

I morgen er det det to forestillinger der turnere fra 6 år og oppover er aktører.

MUSKLER: Oscar Myrhaug (3) i sitt Supermann-kostyme viser hvor sterk han er.