Men det blir i en noe nedstrippet versjon sammenlignet med de opprinnelige planene som ble lagt fram av Tromsø skiklubb og Tromsø skiskytterlag.

– Det kom en god del innsigelser og protester da de opprinnelige planene ble lagt fram. I forslaget vi legger fram nå er det tatt hensyn til innsigelsene samtidig som vi har ivaretatt interessene til skimiljøet, sier byråd for byutvikling, Britt Hege Alvarstein (Frp).

Omfattende planer

Det har lenge vært et ønske fra skimiljøet om å få et nytt skianlegg i Grønnåsen med nye hoppbakker, nye løypetraseer og en rulleskibane.

Samlet sett vil det bli store fysiske inngrep i nærmiljøet, og Alvarstein sier at planene som vedtas i byrådet er laget slik at inngrepene er minimale.

Planene på det nye skianlegget har vært ute på høring, og det er også gjennomført et folkemøte om planene.

I etterkant av høringsrunden er det kommet inn innsigelser blant annet på at tilgjengeligheten til Tromsø-marka kan bli lidende.

Konsekvensutredning

– Om det gir store negative konsekvenser for friluftslivet og folks bruk av området kan det være slik at man må se på saken på nytt, sier Alvarstein.

Derfor skal det gjøres en konsekvensutredning om hvordan et stadionanlegg påvirker nærmiljøet – og et av spørsmålene som skal besvares er hvorvidt det i det hele tatt skal bygges i Grønnåsen.

– Vi er forberedt på at konsekvensutredningen kan vise at Grønnåsen ikke er den optimale plasseringen for et slikt anlegg.

Rune Kufaas er prosjektleder for Barents Stadion.

Internasjonal standard

Han sier at en av forutsetningene for å oppgradere Grønnåsen og bygge nytt skistadion er at fasilitetene skal få internasjonal standard.

– Om ikke dette blir tatt hensyn til så må vi vurdere på nytt om det skal bygges stadion, sier han.

Han er opptatt av at byrådet ikke legger for strenge restriksjoner på de videre planene. Fra skimiljøets side vil man nå jobbe for å tilpasse planene til de innsigelsene som er kommet.

– Men vi bør absolutt kunne bli enige og samarbeide om å få til best mulige løsninger for alle. Men om det blir for store begrensninger i denne fasen må vi se på om det er realistisk å gjennomføre prosjektet, sier han.

Flere trinn

Ifølge Kufaas vil utbyggingen av skistadionet foregå trinnvis.

– I første runde vil vi satse på skiskytteanlegg, skitraseer og rulleskibane – og vi vil bruke vinteren og våren til å utrede det tekniske, sier han.

Dessuten håper han at byggingen av nytt stadion skal kunne foregå parallelt med byggingen av nytt badeland på Templarheimen.

– Vi bør kunne samarbeide om flyttingen av klubbhus og stadionfasiliteter slik at det ikke blir kostbart dobbeltarbeid, sier han.

Og om det ikke kommer is i rubben på planarbeidet så håper Kufaas at det skal være mulig å begynne byggingen allerede til neste høst.

– Da vil vi kunne ha et nytt skistadion ferdig til vinteren 2016, sier han.

INTERNASJONALT: Om skimiljøet i Tromsø får viljen sin vil det kunne bli arrangert verdenscuprenn i skiskyting på det nye Barents Stadion i fremtiden. Foto: 70 Grader Nord
NYE BAKKER: På sikt ønsker skimiljøet i byen at det skal bygges nye hoppbakker av internasjonal standard i Grønnåsen. Foto: 70 Grader Nord
PROSJEKTLEDER: Rune Kufaas har ledet arbeidet med å lage planene på Barents Stadion. Foto: Ronald Johansen