I forslaget til budsjett og økonomiplan heter det blant annet at «det foreslås å flytte barnehagen til skolen, og dette vil medføre behov for tilrettelegging av skolebygget.»

iTromsø har tidligere omtalt at byrådet på grunn av barnehagen vurderer å flytte mellomtrinnet ved Vikran skole til nabobygda.

– De sa vi skulle bli hørt i saken, men ingen har tatt kontakt med oss, forteller Gya Nganzo, mor til barn på skolen og vara for FAU-leder.

Ikke tatt kontakt

Hun beskriver det de leser i budsjettforslaget som et slag i trynet.

– Vi har sagt klart ifra at vi ikke godkjenner at de skal flytte på elevene. De går over hodet på oss og bestemmer at det skal være den beste løsningen.

I juni i år omtalte iTromsø et brev FAU og foreldre ved Vikran skole sendte til byråd for utdanning, Anna Amdal Fyhn.

– I avisa sa hun at de skulle holde en tett dialog med oss, men vi har verken fått svar på brevet eller hørt noe annet, sier Nganzo.

19 elever

Vikran skole huser dette skoleåret 19 elever, 14 på småtrinnet og 5 på mellomtrinnet.

– Vi synes ingenting om at vi ikke er blitt snakket med. Det er unaturlig for oss at ungene våre skal gå på skole i en helt annen bygd, sier FAU-leder Renate Bakkland.

Nå jobber FAU og SU med å utarbeide et brev til ordfører Jens Johan Hjort.

– Vi vil bli hørt og vår mening må tas med i betraktning, alt skal ikke bare handle om det økonomiske og hva som er best mulig for dem. Det handler om hva som er best mulig for oss som bor her, sier Bakkland.

Ikke bestemt ennå

Byråd for utdanning, Anna Amdal Fyhn, sier det hele dreier seg om en helhetlig vurdering.

– Barnehagebygget er uegnet til formålet og vi har fått et pålegg om tiltak. Vi vurderer om barnehagen skal flyttes til skolebygget, og da kreves det tilrettelegging.

Hun sier det ikke er avklart hvorvidt mellomtrinnet må flytte.

– I fortsettelsene må vi vurdere elevtallsituasjonen på Vikran skole. Det er ikke gjort noen bestemmelser på om mellomtrinnet skal flyttes eller ikke.

– FAU og foreldre ved skolen savner en dialog om saken?

– Det er ikke mer å si til FAU før vi får utredet saken, der må vi få bruke den tiden vi trenger. Saken om Vikran barnehage blir sett på i forbindelse med skolestrukturen, og FAU skal bli involvert og hørt før vi sender saken til endelig behandling, sier byråden.

FORTVILER: FAU-medlem og mor til barn på Vikran skole, Gya Nganzo, fortviler over byrådets forslag angående Vikran skole og Vikran barnehage i byrådets forslag til budsjett 2015 og økonomiplan 2015–18. Foto: Privat