– Når vi har muligheten til å gi ser jeg ingen grunn til at vi ikke skal gjøre det. Vi har alle et ansvar for det som skjer rundt oss. Vi som bedrift ønsker å være samfunnsengasjert samt å ha en sosial profil. Bymisjonen har et så viktig og vidt spekter av tilbud, og bidrar til å hjelpe mange av de vanskeligstilte i byen, sier avdelingslederen i Proff Rent AS.

Utgjør en forskjell

Da han for en ukes tid siden leste at Kirkens Bymisjon mangler tre millioner for å få budsjettet i havn, og sannsynligvis må kutte i hjelpetilbudet, kom han på ideen om å starte en kronerulling.

– Vi begynner med å gi 5.000 kroner. Det vil ikke utgjøre så mye, derfor ønsker vi å sette i gang en kronerulling. Kanskje vil mange små bidrag kunne utgjøre en større forskjell, sier Karlsen.

Han legger til at de nå har utfordret to bedrifter til å være med.

– De velger selv om de vil være med og hvor mye de eventuelt vil gi. Vi utfordrer Pellerin AS og vår konkurrent Renholdsgruppen Invest AS til å gi et bidrag, for deretter å sende utfordringen videre til to eller flere av sine kontakter.

Tøft økonomisk

– Vi synes det er helt fantastisk med et slikt positivt engasjement som kan hjelpe oss å finansiere bymisjonens arbeid, sier samfunnskontakt i Kirkens Bymisjon, Vibeke Olsen.

Hun forteller at Bymisjonen går gjennom en tøff økonomisk tid. Støtten de opplever nå mener hun er en anerkjennelse av arbeidet organisasjonen gjør for de vanskeligstilte i byen.

– Det er viktig for oss å være forutsigbar. Vi kan ikke bare kutte mandagsmiddagen i to måneder. Det er viktig med faste møter, arrangementer og aktiviteter for at gjestene våre skal føle at de kan regne med oss. Det faller oss tungt for hjertet om dette må kuttes.

Over kneika

Hvordan organisasjonen skal løse pengemangelen skal opp i neste styremøte.

– Jeg håper selvsagt vi slipper å kutte. Det er bra at byen slutter opp om oss i håp om at vi kan berge oss over kneika, sier Olsen og legger til:

– Nå har vi julemåneden foran oss hvor vi steller i stand jul for veldig mange mennesker. Det er artig å se alle de vi kan gjøre en forskjell for. Vi trenger hjelp til å opprettholde tilbudene siden vi ikke har noen faste offentlige overføringer i året. Vi mangler tre millioner i år og merker engasjementet fra folk. Nå er vi spente på å se hvor vi ender opp, sier Olsen.

– Vi håper at det som settes i gang kan bidra. Både byen og næringslivet her er stort. Dersom noen tenner på ideen kan det skje mye, avslutter Geir Karlsen i Proff Rent.

JUL: Daglig leder Ann Karin Sogge sammen med Vibeke Olsen julen i fjor. Foto: IDA RAMBERG