Da en av skuespillerne, i HTs oppsetting av «Blodig Alvor», skulle kaste opp, måtte rekvisitørene kaste seg rundt for å lage kunstig oppkast.

– Det er ikke det verste jeg har jobbet med her, sier Linda Nilsen som er rekvisitør ved teateret.

– En gang jobbet jeg med masse blod, pølser og noe konfetti. Dette er jo bare epler og vann.

Kastet opp selv

For å få konsistensen og fargen riktig måtte Linda eksperimentere med litt av hvert for å komme fram til den riktige blandingen.

– Du trenger litt vann og mange epler. Blender du det sammen får du oppkast. Vi prøvde riktignok først med ertersuppe, men den luktet for ille og det ble litt for mye. Vi glemte faktisk en liten dose ertersuppe inne i spy-maskinen. Han som skulle vaske den kastet faktisk opp selv sier Nilsen.

Les også: Suksess med eplekake

Høytrykk

Tekniker, Thomas Myrvoll, står bak spykanonen, som heldigvis bare er en slange, koblet til en høytrykkstank bak sofaen skuespilleren sitter i.

– Jeg heller oppkastet inn i kassen her. Når skuespilleren skal kaste opp trykker medskuespilleren på denne knappen her, sier Myrvoll og viser.

– Så spruter det kunstig oppkast ut av slangen, som skuespilleren holder gjemt i hånden sin som hun holder mot munnen. Trykktanken er regulert slik at det verken kommer for stor eller for liten stråle.

Gode kritikker

Stykket, som er skrevet av franske Yasmina Reza, fikk veldig gode kritikker fra lokale medier og iTromsøs anmelder skrev blant annet dette om den ekle sekvensen som spilles av Anethe Alfsvåg.

Les iTromsøs anmeldelse: Harde slag og full klinsj

Les også: - Definitivt et stykke man bør se med partneren sin

– Alfsvåg står for den ekleste delen av stykket, når hun kaster opp på stuebordet, skriver anmelder Monika Aaserud etter premièreforestillingen.

Oppvask av oppkast

Det har vært mye prøving og feiling for å få oppkastet til å se autentisk ut. Og etter en demonstrasjon av maskinen er det Linda Nilsen som kommer med vaskebøtta for å tørke opp halvannen liter oppkast.

– Dette er slik teaterhverdagen er for oss. Vi trives tross alt med dette, sier Nilsen.

Les også: Disse vil ha deg med på nachspiel