– Da vi skulle bygge i 2006, ble vi pålagt av kommunen å få på plass et infiltrasjonsanlegg. Helst ville vi – som alle andre i Sandneshamn – ha septiktank. Derfor er det utrolig at vann og avløp nå forlanger at anlegget må fjernes, sier Karlsen.

Potte tett

– Våre naboer har meldt en forurensningssak til kommunen. I ettertid er anlegget inspisert. Da ble det ikke påvist lekkasjer. Heller ikke jordprøver avdekket forurensninger.

Øistein Karlsen mener Ann Rita og Kristian Eines har iverksatt denne prosessen for å rette søkelyset bort fra det som er årsaken til stanken.

Via drensanlegget

– Den skyldes at avløpsrøret i fjæra ligger åpent. Videre er drensrørene rundt huset koblet til septiktanken på en slik måte at lukten får fritt spillerom. En tilbakeslagsventil ville løst problemet.

– Dessuten vil jeg poengtere at ekteparet Eines i sin tid fikk prisavslag på boligen for å utbedre de tingene som i dag fører til luktproblemet. Likevel har de ikke gjort noe for å rydde opp i forholdet, konstateter Karlsen.

– Naboen forurenser – ikke vi

Ann Rita og Kristian Eines mener naboens avløpsanlegg er forurensningskilden.

– Årsaken til at kommunen ikke har fått gjennomslag, er at de ikke har brukt lovverket riktig når de forlangte infiltrasjonsanlegget fjernet. Så snart det er på plass, tror jeg vår klage blir gjeldende.

Avviser alt

Kristian Eines avviser bestemt at skitlukten kommer fra hans septiktank og blir spredt via avløpene fra takrennene.

– Vi har alt på det tørre, presiserer han.

Utsagnet om at hans avløp ligger åpent i fjæra, har han følgende kommentar til:

– Det er inspisert av kommunen og funnet i orden. Derfor er det heller ikke nødvendig å forlenge røret.

Eines sier at han finner det merkelig at ingen andre naboer klager over skitstank i området.

– Vi plages også – av utslipp fra infiltrasjonsanlegget til Karlsen. Det gjør blant annet at vi ikke kan bruke vår uteplass som vi vil.

– Dersom problemet er så stort som to naboer hevder, skulle man tro at også andre ville påpeke lukten. Det har ikke skjedd.