Sammen med Næringsforeningen i Tromsøregionen bestemte de seg for å spleise på et opplyst Strandtorg.

– Det handler om å vise engasjement for nærområdet sitt, og gjøre ideer til handling, ikke bare vente på at andre skal dra noe i gang, sier Veronica Evertsen, senterleder på Nerstranda.

Delta i iTromsøs julekalender "Hvor er nissen?"

Utviklingspotensial

De tre ser et stort utviklingspotensial for Strandtorget, og Alapnes og Evertsen understreker at det ikke bare er for julehøytiden.

– Dette starter nå med å lyse opp i mørketiden, men vi ser på hva man kan gjøre av aktiviteter og pynting for å få området til å leve, sier Alapnes.

Selv er han stor fan av torg som bugner av matboder, men noen konkrete lovnader for Strandtorget vil ikke trioen ut med.

– Det er bare et eksempel på hva man kan få til, og det har man jo fått til tidligere, sier Alapnes.

– Det som er viktig er at ulike aktører tidlig går sammen for å se utviklingsområdene i deres nærmiljø for at vi sammen skal kunne løfte sentrum fram som et skikkelig levende sted, sier Evertsen.

Lys og varme

Nils Kristian Sørheim Nilsen, direktør i Næringsforeningen, er glad for initiativet, og Næringsforeningen spyttet også inn penger til spleiselaget for å lyse opp torget i sørbyen.

– Vi er opptatt av å lyse opp byen, og dette er jo bare en begynnelse. Å få et lyse opp på Strandtorget, likt som det er ved Radisson-hotellet, hadde for eksempel vært veldig flott, sier Nilsen.

Gjennom ulike prosjekter jobber Næringsforeningen stadig med å utvikle bysentrum.

– Lyssetting av bredere området er bare et eksempel på det, sier Nilsen.

60.000 kroner

Totalt kostet julelenkene på Strandtorget 60.000 kroner.

– Det er et lite spleiselag for å lyse opp området her, men vi ønsker at dette skal være starten på noe, og at de forskjellige aktørene i sentrum skal jobbe tettere sammen, sier Evertsen.

Selv om de tre står bak julebelysningen på Strandtorget vil de ikke si at det mangler på engasjement fra andre aktører i nærområdet.

– Engasjementet er definitivt på plass, og folk følger på. Alle har lyst til å gjøre noe og skape noe, men noen må dra lasset i gang, og vi håper at dette kan være et startskudd, sier Alapnes.