Bardus Bistro ønsket å gjøre en god gjerning i disse juletider og stilte sammen med kjøttleverandør, Solberg Pettersen, opp med et deilig julemåltid med ribbe og pinnekjøtt i sine egne lokaler mandag kveld.

– Vi har egentlig stengt på mandager, så da passet dette bra. Alle de ansatte som er på jobb, har stilt opp frivillig. Det føles veldig godt å gjøre noe for andre. Det er tid for å gjøre en god gjerning i disse juletider, sier sjefkokk på Bardus Bistro, Rune Knudsen til iTromsø.

– Oppfordrer andre

Både Rune Knudsen fra Bardus Bistro og Bernt Normann fra Solberg Pettersen, ønsket mindre fokus på at de selv stilte opp for Kirkens Bymisjon, men håper de har vært med å starte en solidaritetstrend i Tromsø.

– Det er mange andre lignende restauranter og organisasjoner som gjør mye godt, så vi er ikke unik eller enestående, men vi håper jo at flere tromsøværinger skal stille opp for andre, sier Knudsen.

– Det skal jo så lite til for å glede andre. Så oppfordringen er nå at andre finner noe å gjøre for folk som behøver det, sier Bernt Normann.

Rundt 30 stykker var samlet på Bardus Bistro mandag kveld til et lekkert julemåltid.

– Kirkens Bymisjon har frivillige som står på hele året. Det fortjener de en god julemiddag, så dette er en ren glede for oss å gjøre. Det er både frivillige her og andre som er knyttet til Kirkens Bymisjon, sier Knudsen, som håper dette kan bli en årlig tradisjon.

– Jeg stiller gjerne opp hvert år for å lage julemiddag til Kirkens Bymisjon. De gjør en fantastisk jobb, sier Knudsen.

Ønsker å gjøre mer

Juletiden er tiden for å tenke på andre, men sjefkokken på Bardus, håper de kan gjøre lignende ting senere.

– Det er mange flotte, frivillige organisasjoner i Tromsø, så jeg håper vi kan se på flere og andre dager i løpet av kalenderåret der vi kan gjøre noe for andre, ikke kun i jula, sier kokken.

iTromsø møtte de to kokkene mandag kveld like før maten skulle serveres.

– Det gjenstår å se om det faller i smak. Det blir julemiddag «bardus-style», altså ikke helt vanlig, men både ribba og pinnekjøttet er med, smiler Knudsen.

GLEDET ANDRE: Sjefskokk på Bardus Bistro, Rune Knudsen (t.v.) og Bernt Normann fra Solberg Pettersen, disket opp med julemiddag for Kirkens Bymisjon. Foto: Kent-Einar Myreng