Det var NRK Troms som først meldte at nominasjonskomiteen i Tromsø Frp i sitt utkast til nominasjonsliste foran kommunevalget i 2015 har satt opp Jan Blomseth på en femteplass.

Tromsø Frp har i stedet satset på byens varaordfører Anni Skogman som toppkandidat og har også plassert Lars Sigurd Eide, Kristoffer Kanestrøm og Britt Hege Alvarstein foran den profilerte Frp-politikeren.

Det til tross for at Blomseth (53) har toppet listen ved flere foregående valg og, ifølge NRK, skal ha sagt at han vil ha topplassering også denne gangen.

Kari Workinn, leder i nominasjonskomiteen bekrefter listeutkastet over iTromsø, men benekter at Blomseth skal ha stilt noen krav.- Det har bare vært spekulasjoner i media. Jan Blomseth har sagt at han stiller seg til disposisjon for partiet, men har ikke fremmet krav om noe som helst overfor oss, sier Workinn til iTromsø.

Ett steg opp

Hun forklarer det foreslåtte maktskifte i Tromsø Frp nettopp med at Blomseth har toppet listene mer enn én gang. Dermed falt valget på Anni Skogman (51).- Ja, Jan Blomseth har vært på førsteplass mange ganger og nå trenger vi et nytt menneske inn på topp. Da har vi valgt Anni Skogman, som har fungert godt som varaordfører denne perioden. Nå håper vi at hun tar et steg opp og blir ordfører, sier Kari Workinn.

- God miks

Lars Sigurd Eide blir byrådslederkandidaten til Frp hvis nominasjonskomiteens utkast blir endelig. - Han er ny på listen, men sitter i styret vårt og har gjort en god jobb der. Han er også medievant, sier Workinn om mannen som har bakgrunn fra NRK og som nå jobber som markeds- og informasjonssjef i Troms fylkestrafikk.

MER NOMINASJON: Jonas Stein på Venstre-toppen

Kristoffer Kanestrøm og Britt Hege Alvarstein er profilerte byråder for Frp og har fått tillit høyt på listen.- De har gjort en flott jobb og det håper vi at de skal fortsette å gjøre, sier Workinn, somunderstreker at det bare er et utkast til nominasjonsliste som nå er klar.

- Men vi er fornøyd med miksen av kvinner og menn. Vi har kvinner høyt opp på listen og de er der fordi de har gjort en god jobb. Det er litt artig. De som hevder at Frp er et ”gråmannsparti” tar grundig feil. Vi har også en god blanding av gammelt og ungt, sier nominasjonskomitelederen.

Ingen kommentar

Blomseth, som inneværende periode er gruppeleder for Frp i kommunestyret, vil selv ikke si noe til NRK om saken.

- Jeg har ingen kommentar til nominasjonskomiteens forslag, sier Frp-eren.

Nominasjonsmøtet til Frp er i midten av januar.- Vi sender nå dette utkastet ut til høring hos medlemmene. Etter at vi har fått innspill spikrer vi den endelige listen på nominasjonsmøtet, sier Workinn.

Ny toppkandidat: Anni Skogman (51) Foto: Lars Åke Andersen