Det populære hiphop-bandet Tungtvann som tok Norge med storm tidlig 2000-tallet skal nå gjenforenes i storsalen på The Edge.

Gruppa hadde sin storhetstid  fra 1999 til 2007, men har det siste året holdt tre live-konserter. Bandet består av vokalisten Jørgen «Jørg-1» og DJ Lars «Poppa Lars» Sandness, samt et tredje medlem som blir inkludert på konserter og festivaler, Håvard «Jan Steigen» Jenssen.

– Det har vært mye fram og tilbake om vi skulle holde en konsert i Tromsø, men nå er det klart. 21. februar 2015 skal vi gjenforenes på scenen i storsalen på hotellet, forteller DJ Lars «Poppa Lars» Sandness til iTromsø.

- En fest

I 2014 har bandet holdt tre konserter. De har fått svært god omtale og nå er de klar for å igjen ta Tromsø med storm.

– Vi kommer med en stor produksjon og håper på å fylle lokalene. Det blir en stor fest, sier Sandness.

Populære låter

Bandet har blitt kaldt for en av  Norges råeste h iphop-band gjennom tidene og Sandness forklarer at de skal leve opp til ryktet.

– Alderen og vekten har nok begynt å ta på oss i bandet, bortsett fra meg da, sier han og ler.

– Sist gang vi holdt konsert fikk min makker kritikk for at han var litt tregere når han skulle opp og ned fra knestående. Dermed skal de inn i et treningsprogram, slik at alle er i godt gammelt slag, sier han.

Han forteller videre at det blir fokus på de mest kjente og populære låtene under konserten i Tromsø, men det kommer også låter som er deres egne favoritter.

Til tross for at de nå gjenforenes på scenen i Tromsø 21. februar vil han ikke love noe nytt album.

– Jeg har ikke troen på at det kommer nytt album. Jeg har lovet ting tidligere som jeg ikke kan holde, så denne gangen sier jeg at det kommer ikke noe album, sier han.

– Norges råeste hiphop-band

Hotelldirektør ved The Edge, Øyvind Alapnes, forteller at det var ledelsen på hotellet som tok kontakt med gruppa.

– Vi fikk med oss det de gjorde i Bodø og Oslo. Det er Norges råeste hiphop-band og de måtte vi bare få til å spille hos oss, sier Alapnes.

Og han tror gjenforeningen av Tungtvann i Tromsø kommer til å bli svært populært.

– Jeg regner med at det er mange som jubler over denne nyheten. Billettene legges ut for salg i dag og da kommer nok de til å bli revet bort ganske raskt, sier Alapnes.

FEST: DJ Lars «Poppa Lars» Sandness lover stor fest på The Edge når Tungtvann gjenforenes. Foto: Lena Verås Eriksen
Gjenforenes: Tungtvann gjenforenes på scenen i Tromsø i februar. Her er vokalisten Jørgen «Jørg-1» (til høyre) og DJ Lars «Poppa Lars» Sandness.
ØNSKET: Øyvind Alapnes (til venstre), hotelldirektør for The Edge, forteller at det var ledelsen ved hotellet som ønsket å ha Tungtvann på scenen hos dem. Her sammen med en av hovedpersonene 21. februar Lars «Poppa Lars» Sandness fra bandet Tungtvann. Foto: Lena Verås Eriksen