Vanligvis pleier de 40 personene som er tilknyttet Tromsø Røde Kors Frivilligsentralen å ordne i stand tilstelninger for andre. Denne uken ble de selv invitert til dekket bord.

– Dette er fantastiske mennesker som gjør så mye godt for andre. De jobber hundrevis av timer på frivillig basis og får aldri noe igjen. Derfor hadde jeg lyst til å invitere de på en julelunsj, sier hotelldirektør Inger-Helén Hjemvoll ved Clarion Collection Hotel Aurora.

I fire år har hotellet invitert de 20 personene som utgjør Gutta på skauen til julelunsj på hotellet. I år bestemte Hjemvoll at de skulle utvide gjestelisten og valget falt på Røde Kors.

– Hyggelig

Liv Lium har drevet med frivillighetsarbeid i Røde Kors i 30 år. Hun setter stor pris på å bli invitert på lunsj.

– Det er kjempeflott! Det er hyggelig å bli satt pris på, sier hun.

Hun var med på å starte opp Gåtrimmen i Tromsø. Det er et tilbud til de over 60 som har lyst til å treffes på en sosial arena. En gang i uken i sommerhalvåret møtes de til tur og sosialt samvær.

– Noen ganger har vi med kaffe og noe godt selv. Andre ganger stopper vi på en kafé. Det er veldig trivelig, sier hun.

Mange tusen timer

Leder Heidi Lydersen i Tromsø Røde Kors Frivilligsentralen satt stor pris på invitasjonen.

– Flere av dem som er her har mange, mange tusen timer bak seg med frivillig arbeid. Det er veldig koselig at det blir satt pris på, sier Lydersen.

Hotelldirektør Inger-Helén Hjemvoll ved Clarion Collection Hotel Aurora (t.h.) inviterer hvert år Gutta på skauen på julelunsj. I år ble også Tromsø Røde Kors Frivilligsentralen invitert. Det er Leder Heidi Lydersen (t.v.) glad for. Foto: Monika Aaserud