Det sier styremedlem Jan Arvid Sørem i det tradisjonsrike koret som uavbrutt har holdt det gående siden 1949 med julekonserter i Tromsø domkirke. Årets jul er intet unntak når de førstkommende søndag ønsker velkommen til julekonserten «Vi synger julen inn».

Kronen på verket

Det er tilbakemeldingene fra publikum, noen av dem med så faste juletradisjoner at de til og med har «faste» plasser på benkeradene i domkirka, Sørem refererer til. Noen er så trofaste publikummere at han kjenner dem igjen fra år ti år.

Selv har han vært med siden 1970 i koret, og tradisjonen tro starter konserten med «Det kimer nå til julefest».

– Folk forventer å høre de samme sangene år etter år, men vi har selvfølgelig også noen nye. Kronen på verket er når siste sangen kommer, lyset i kirka dempes, folk reiser seg og vi synger «Deilig er jorden». Det er høydepunktet for både oss og publikum, sier korveteranen.

Kulturbærere

4. februar neste år fyller Tromsø Arbeiderforenings Mandskor hele 143 år, etter at de ble stiftet i 1872. De er landsdelens eldste kor og et av de eldste i Norge. Tradisjonen med julekonserten «Vi synger julen inn» har de hatt siden 1949. Det skjer alltid siste søndag før jul.

– Klokken 19 er konserten i domkirka. Da synger vi for 66. Gang. Det har blitt en lang og god tradisjon. Vi er en av byens eldste kulturbærere. Det er ganske bra å kunne levere kulturelt over så lang tid, år etter år. Både publikum, domkirka og koret har æren for det, sier Yngve Berntsen,

Fra å ha hatt over 60 medlemmer er de i dag 27 medlemmer i alderen 40 til 86 år. I tillegg til koret deltar Sør Tromsøya Skolekorps, domkantor Hiijo Moon og solist Harald Bakkeby Moe på julekonserten.