Det er kjøkkenet til den nye restauranten/delikatessebutikken Mathallen som kom på to store trailere – helt fra Spania.

– Randstech leverer kun til de beste kjøkkenene i Europa. Før han begynte i Randstech leverte Oscar Ribes kjøkken til den legendariske restauranten El Bulli, forteller en stolt kjøkkensjef – Gunnar Jensen.

Skreddersydd

Kjøkkenet er spesialbestilt til å passe nøyaktig inn i lokalene i Forsikringsgården der Mathallen åpner på nyåret.

– Vi får blant annet en ti meter lang benk i rustfritt stål som er spesialtilpasset til veggen her, forteller Jensen – og peker mot en av innerveggene inne i lokalene.

Syv spanjoler har hele tirsdagen skapt «trafikkaos» i Grønnegata. To store trailere er blitt losset for sitt innhold – som er blitt stablet inne i lokalene til Mathallen.

Spanjoler

Oscar Ribes er sjefen for delegasjonen fra Randstech. Han forteller at selskapet har vært virksomt i Norge i syv år. I løpet av den tiden så har han blant annet levert kjøkkenet til det som regnes som Norges kanskje fremste restaurant – Maaemo i Oslo.

– Vi er alene om å levere kjøkken som er konstruerte på denne måten. Vi pleier å si at «vi behandler rustfritt stål som sjokolade» – og at vi smelter inn benker og skap på kjøkkenene, sier Ribes med en latter.

Generasjonskjøkken

Men smaker det så koster det – og et kjøkken fra Randstech er kanskje ikke det man bestiller om man skal åpne en pizzasjappe på hjørnet.

– Det er en stor investering, det er sant. Men vi pleier å si at våre kjøkkener holder i 30 år og at de kan tilpasses til nye og moderne trender dersom man ønsker det, sier Ribes.

Klart fredag

Monteringen av kjøkkenet vil pågå i fire dager – og fredag vil det hele stå ferdig på Mathallen.

Gunnar Jensen gleder seg til å få kjøkkenet på plass.

– Et Randstech-kjøkken er en drøm for alle kjøkkensjefer, så det vil bli fantastisk å få et eget, sier han.

SUPERHAPPY: Kjøkkensjef Gunnar Jensen er glad som en unge etter at hans drømmekjøkken er ankommet fra Spania. Foto: Tom Benjaminsen
10 METER BENK: Denne kjøkkenbenken er spesialtilpasset til veggen bak. Foto: Tom Benjaminsen
STORT LØFT: To fulle trailere med spansk kjøkken ble lastet inn i lokalene til Mathallen i Grønnegata. Foto: Tom Benjaminsen
MESTERBYGGER: Oscar Ribes (til høyre) viser fram tegninger på Mathallens kjøkken. Foto: Tom Benjaminsen
DOKUMENTERER: Høyttiden må huskes og GUnnar Jensen tar bilder av hans nye kjøkken - som ennå ikke er pakket påå. Foto: Tom Benjaminsen