I går la samarbeidspartiene fram sitt alternative budsjettforslag for kommunestyret, der det blant annet er foreslått å trekke utlysningen av korttidsplasser. Opposisjonspartiene mener nemlig det vil være mer lønnsomt å bruke det gamle pasienthotellet fra og med juni 2015, frem til det nye helsehuset står klart i Breivika i slutten av 2016.

– Kommunen vil bruke rundt flere millioner på privatisering av de midlertidige korttidsplassene, mens vi har anslått at vi kan spare omtrent tre millioner om disse havner i kommunal regi. Derfor har vi lagt fram et forslag om å leie plasser på det gamle pasienthotellet, istedenfor å konkurranseutsette plassene på det private markedet, forklarer kommunestyrerepresentant og leder av helse- og omsorgskomiteen Brage Larsen Sollund (Ap).

– Dette er en «vinn-vinn»-løsning. UNN blir kvitt utskrivningsklare pasienter, mens kommunen sparer penger, legger han til.

Kan være aktuelt

Byråd for helse og omsorg, Kristoffer Kanestrøm (Frp), er kjent med forslaget, men tror ikke det blir aktuelt med det første.

– Behovet for korttidsplasser er så stort at vi har ikke tid til å vente på at pasienthotellet eventuelt er ledig i juni 2015. Det vil ikke være aktuelt å trekke det anbudet som ligger ute nå, konstaterer Kanestrøm, som ikke vil si noe om hvorvidt det ligger konkrete tilbud fra private aktører.

– Jeg har ikke oversikt over søkerne, det er noe vi må se på når fristen går ut i begynnelsen av januar.

Kanestrøm utelukker dog ikke at det gamle pasienthotellet kan være aktuelt i fremtiden.

– Det er et interessant forslag, men det er noe vi må se nærmere på senere, sier byråden.

Trenger plassen selv

Direktør for UNN, Tor Ingebrigtsen, utelukker derimot at det vil være plass å leie på det gamle pasienthotellet fra og med juni 2015.

– Vi har selv et arealproblem under vår utbyggingsperiode, så vi er avhengige av å kunne bruke det gamle pasienthotellet til avlasting, sier Ingebrigtsen, som ikke vil spekulere i når hotellet eventuelt vil kunne leies ut til andre aktører.

– Vi har ingen planer om å leie ut hotellet, det er alt jeg kan si på dette tidspunkt, konstaterer direktøren.