SOLSTRAND: Advokat Svein Kristian Wikstrøm bekrefter at pengene er klar til utbetaling. Beløpet skal dekke riving og planering. Når det gjelder restkravet, skal Wikstrøm møte statsråden etter årsskiftet for å diskutere saken.

Gode forhåpninger

– Jeg har på vegne av Per Molund gode forhåpninger at ytterligere bidrag kommer fra staten. Da Biltrend kjøpte det tidligere fiskerianlegget, var Granatbrygga taksert til 2-2,5 millioner kroner. Med tapte leieinntekter over flere år, er det en betydelig sum som gjenstår, sier Wikstrøm.

Roser politiker

Advokaten legger ikke skjul på at dette har vært en tidkrevende prosess:

– Det var den forrige regjeringen som først fikk saken i fanget. Etter det er den blitt en kasteball mellom ulike departement. I denne prosessen har stortingsrepresentant Øyvind Korsberg (Frp) jobbet aktivt for å få til en løsning. Når dagens regjering ønsker å løse saken, er det bra.

Mye gjenstår

Svein Kristian Wikstrøm tror – til tross for millionavtalen – at prosessen videre blir tøff.

– I motsetning til tidligere, føler Per Molund at han denne gang blir hørt og tatt på alvor. Da daværende politimester Truls Fyhn beordret riving av Granatbrygga, var ingen villig til å ta regningen.

Nå får Molund tilbake de direkte utleggene han har hatt. Så gjenstår det å se hvor langt vi når opp i forhold til restkravet, sier Svein Kristian Wikstrøm.

Fra krigens dager

Øyvind Korsberg har hele tiden ment at Per Molund ikke skulle belastes for etterlatenskaper fra krigens dager. Frp-politikeren har tidligere uttalt at så lenge Biltrend-eieren kjøpte eiendommen i god tro og ikke var kjent med hva som lå i grunnen, burde han få dekket sitt tap.

Fornøyd

Også Per Molund er fornøyd med at saken går mot en løsning.

– Men jeg stiller likevel spørsmål med saksgangen og at dette ikke er oppgjort for mange år siden. Likevel ser jeg fram til møtet med justisministeren i februar. Etter det kan vi forhåpentlig sette et punktum.

regningen: Frp-politiker Øyvind Korsberg har jobbet aktivt for at staten måtte ta regningen for Molund. Foto: Børge Hoseth