Frps gruppeleder Jan Blomseth stemte sammen med opposisjonen i finanskomiteen i behandlingen av økonomiplanen 2015-2018. Frp-nestoren medgir at det ikke skjer hver dag at han stemmer sammen med SV, Ap og Rødt.

- Nei, det har du i og for seg rett i. Men dette var vedtatt i gruppen vår, sier Blomseth.

Om det blir å skje også i kommunestyret i morgen, når økonomiplanen skal behandles, kan han ikke si sikkert..

- Nei, vi er i diskusjon med Høyre. Det er for tidlig å si om vi blir enige, sier Blomseth.

Badeland

Det er økonomien i Tromsø som er Blomseth og Frps anliggende. Planene for badeanlegget til 600 millioner kroner på Templarheimen er det konkrete problemet nå. Blomseth er bekymret for den potensielle pengebruken her.

- Man må jo se helheten i det. Men vi ønsker å styrke rammen til helse og sosial og kutte ned på investeringene til et badeland. Vi ser jo at vi har et overforbruk på 40 millioner kroner på helse- og sosialsektoren og da blir det feil å underbudsjettere på nytt igjen og dermed bare lure oss selv. Det er ikke ønskelig og jeg er stygt redd for at vi nå setter oss i en situasjon der økt eiendomsskatt tvinger seg fram. Det kan vi ikke være med på, sier Blomseth.

Kristin Røymo, gruppeleder i Arbeiderpartiet, legger ikke skjul på at det er spesielt at Frp er på lag med Ap i de lange linjene for Tromsø-økonomien.

- Det er ikke hverdagskost. Og hvis det som skjedde i finanskomiteen betyr at de vil støtte det alternative budsjettet vårt, så er det selvsagt hjertelig velkommen til det. Men da har vi en ny politisk situasjon i Tromsø, sier Røymo, samtidig som hun lar det skinne igjennom at hun ikke satser hus og hjem på akkurat den julegaven.

- Nei, men uansett så er det en dramatisk situasjon hvis man for eksempel tar Templarheimen-prosjektet ut av budsjettet. Da må Frp levere et eget forslag og det blir et nytt budsjett å forholde seg til, sier Røymo.

Blomseth svarer unnvikende på spørsmål om uenigheten mellom de to store byrådspartiene kan velte byrådssamarbeidet.

- Det har vi ikke tatt stilling til. Vi er som sagt i forhandlinger og jeg vil ikke trekke forhastede slutninger, sier Blomseth.

Avslappet

Blomseth er plassert på femteplass på Frps liste foran valget i 2015, men tar ikke det så tungt.

- Jeg har et avslappet forhold til det, ja.

- Er det likegyldig hvor du står hen på listen, da?

- Jeg tar til etterretning at innstillingen fra nominasjonskomiteen er gitt. Så får vi se hva som skjer på nominasjonsmøtet, sier Blomseth.

Kommunestyret i Tromsø er samlet i dag og i morgen for blant annet å behandle årsbudsjett for 2015 og økonomiplanen 2015-2018.

Kristin Røymo, gruppeleder i Ap. Foto: Pia Engman