Kjell Olav Pettersen (49) går fra jobben som hotelldirektør ved Scandic Hotel og blir driftssjef for Pingvinhotellet UNNs hotelldel, mens Bente Urdal (42) blir sjef for restaurant- samt kurs- og konferansedelen.

Fra Emmas til UNN

Urdal kommer fra stillingen som daglig leder ved restauranten Emmas Drømmekjøkken. Hun tror likevel ikke endringene vil bli så veldig store.

– Det blir superspennende å være med på å starte opp et helt nytt hotell – faktisk Europas største pasienthotell. For min del er den største endringen at den nye jobben er tilknyttet sykehuset, og at jeg går fra en mellomstor bedrift til en langt større, sier Urdal til iTromsø.

Totalt vil det ifølge hotellsjef Astrid Ronesen være 40,3 årsverk tilknyttet det nye Pingvinhotellet. Hotellet vil bli drevet som et kommersielt hotell og holdes åpent døgnet rundt hele året.

– Jeg har vært i servicebransjen lenge – en bransje som jeg jo fortsetter i med den nye jobben, sier Bente Urdal.

– Noe eget

Kjell Olav Pettersen har de siste åtte årene vært hotelldirektør for et hotell med 147 rom. Det nybygde Pingvinhotellet har 243 rom.

– Dette blir en ny og spennende utfordring. Jeg har holdt på i bransjen i 25 år og har vært med på å starte opp nye hotell før. Det er noe helt eget ved nye hoteller, sier Pettersen.

– Blir gull

At Pingvinhotellet også skal drives som et pasienthotell for UNN mener han ikke vil betyr store forskjeller sammenlignet med andre hoteller han har jobbet ved.

– For det første skal Pingvinhotellet driftes kommersielt. For det andre handler det også her om å ha det beste tilbudet og den beste servicen. Jeg håper at jeg kan bidra med min kunnskap og erfaring, samtidig som jeg er ydmyk overfor de rutinene som finnes i det store UNN-systemet. Blandingen tror jeg vil bli gull, smiler Kjell Olav Pettersen.

Både Bente Urdal og Kjell Olav Pettersen begynner i sine nye stillinger i april 2015.