Fredag skal Senterpartiet holde nominasjonsmøte der valglisten foran høstens kommunevalg skal spikres. Og på plass ni står nå Sandra Borch - til tross for at hun på de foregående utkastene til liste ikke har vært med.

- Ja, Sandra Borch er nå inne. Hun er forespurt, men har bedt om betenkningstid, sier Ann-Sissel Enoksen - leder i Tromsø Sp og listetopp på listeforslaget.

Hun reagerte i oktober på at hun ikke var forespurt om å stå på den foreløpige listen. Nå er hun inne, men Borch bekrefter selv at hun ikke har takket ja til niendeplassen ennå.

- Det kom litt brått på. Jeg var ikke forespurt om å stå på listen og fikk vite det først på styremøtet tirsdag kveld. Jeg hadde slått meg til ro med at jeg ikke var nominert og hadde planlagt for andre ting. Nå er jeg likevel inne og da må jeg bruke tiden fram til fredag til å vurdere hva jeg skal gjøre, sier Borch

- Hyggelig

Det har stormet rundt profilerte senterpartipolitikeren etter at pelsdyrdebatten blusset opp igjen. Sandra Borch har blant annet mottatt drapstrusler for sine synspunkter på pelsdyrnæringen. Sandra Borch understreker at hun er glad for at partiet vil ha henne med på listen.

- Ja, det er hyggelig å bli foreslått. Jeg skal oppriktig vurdere det og det kan vel hende at jeg takker ja, sier Borch.

Senterpartiet fikk i oktober kritikk for det opprinnelige listeforslaget av flere årsaker - blant annet grunnet at en tredjedel av listen var i slekt med listetopp Ann Sissel Enoksen og at to kvinner sto øverst på listen - deriblant valgkomiteens leder Cecilia Rockwell. Partiet valgte å utsette nominasjonsmøtet, men nå foreligger altså listen (se nedenfor).

Greit med to kvinner

Ann Sissel Enoksen sier at i tillegg til Sandra Borch har Geir Toften har kommet til på listen - på åttendeplass.

- Jeg syns listen ser bra ut. Man har gjort en god jobb med å få med både seniorer og senterungdom med på listen, kvinner og menn og by og distrikt, sier Enoksen.

Men det er fortsatt to kvinner på topp?

- Ja, det er det. Men vi har rom for å ha to kvinner på topp så lenge det er halvt om halvt kvinner og menn på de fire øverste plassene på listen, sier Enoksen.

Her er det endelige listeforslaget, som blir tema på nominasjonsmøtet fredag:

1. Ann-Sissel Enoksen

2. Cecilia Rockwell

3. Bernt Halvor Bråthen

4. John Egil Ottosen

5. Wenche Skallerud

6. Nils Aarsether

7. Torstein Myhre

8. Geir Toften

9. Sandra Borch

10. Kåre Ludvigsen

11. Marlene Braathen

12. Peter Ørebech

13. Kenneth Tuen

14. Magny Sørensen

15. Ole Martin Faugestad

16. Katesaraporn Enoksen

17. Torstein Pedersen

18. Alf Risvik

19. Edel Pedersen

20. Karita Hansen

Ann Sissel Enoksen (Sp) Foto: Tor Farstad, Tor Farstad