RÅDHUSET: Derfor har hun tenkt å bruke sin rett som komitéleder til å fremme en egen sak for sitt utvalg og for kommunestyret – til tross for at byrådet er av stikk motsatt mening.

– Mack-kvartalet er en så viktig sak for byen at den må diskuteres bredt politisk. Derfor vil jeg fremme en egen sak om det, sier Fossbakk.

Viktig bidrag til utvikling

Hun mener at planene for Mack-kvartalet er et viktig bidrag både til utviklingen av sørbyen og til næringsutvikling i hele kommunen.

– Jeg vil ta opp saken i byutviklingskomiteen i januar og så vil saken komme opp i kommunestyret i et av de nærmeste møtene, sier hun.

– Hva tror du byrådet vil si når du «sidestepper» dem på denne måten?

– Jeg tror ikke det vil bety dårlig stemning mellom oss. Jeg har ordførerens fulle støtte til å ta opp saken på eget initiativ, sier Fossbakk.

Mener planene er ufullstendige

Byråd for byutvikling Britt Hege Alvarstein var i megling om E8 torsdag så iTromsø har ikke lyktes i å få en kommentar fra henne. Tidligere har hun imidlertid sagt at «Planforslaget anbefales derfor ikke lagt ut til offentlig ettersyn slik det foreligger. Det må i større grad innrettes i samsvar med nevnte føringer før det kan fremmes,»

Fossbakks partikollega, byrådsleder Øyvind Hilmarsen, har ingen kommentarer til at lederen i byutviklingskomiteen går til storms mot byrådets innstilling.

«Tar til etterretning»

– Jeg tar det til etterretning, noe mer har jeg ikke å si, sier han.

Om Mack-kvartalet blir bygget eller ei vil Frid Fossbakk ikke ha noen formening om.

– Jeg har et bein i begge leire, men jeg føler at jeg ikke har kunnskap nok til å ta en avgjørelse ennå. Det er derfor jeg ønsker å få en planbehandling slik at vi får belyst saken fra alle kanter, sier hun.

Invitert utbyggerne

Derfor har hun også invitert representanter fra utbygger Eiendomsspar til å informere byutviklingskomiteen.

Utbyggerne har selv sendt brev til ordføreren der de krever at saken blir tatt opp til politisk behandling – selv om byrådet har gitt tommelen ned.

– Vi opplever mye støtte både fra politikere og befolkning for øvrig i Tromsø. Det er bakgrunnen for brevet til ordføreren, sa eiendomsdirektør Sigurd Stray i Eiendomsspar AS til iTromsø i november.

MACK-KVARTALET: Slik så de opprinnelige planene på Mack-kvartalet ut da de ble lansert av utbyggingsselskapet Eiendomsspar. Foto: Eiendomsspar AS
SØRBYEN: Utbyggerne ønsker å investere én milliard kroner i Mack-kvartalet, men man har møtt på kvist i den politiske prosessen. Foto: Eiendomsspar AS