Først ut var kommunens hederspris som ble gitt til avdøde Per-Eirik Johansen.

Ordfører Jens Johan Hjort beskrev Johansen som «musikernes venn» som har hatt stor betydning for musikklivet i Tromsø som musiker på 80-tallet, som har hatt stor betydning for utviklingen av norsk musikk både nasjonalt og internasjonalt – og som har hatt stor betydning for utviklingen av kulturlivet i Tromsø via sin rolle som styremedlem i kulturnæringsfondet Intro.Prisen ble mottatt av Johansens enke, Lene Nymo.

Hun beskrev i sin takketale det å miste ektemannen «som om strømmen gikk i verdens beste konsert» og at hun var veldig glad på Per-Eirik Johansens vegne.

Kommunens kulturvernpris gikk til Tromsø Gravlunds vel, og likestillingsprisen gikk til Arbeidsgruppe Slottet – et arbeids- og treningstilbud for utviklingshemmede.Idrettsprisen gikk til BK Tromsø som hittil har vunnet ni kongepokaler i volleyball – og som spiller NM-finale i januar og som da har sjansen til å vinne sin tiende.

Sist ut var Kulturprisen, og den ble gitt til Bastard Bar for det lange og omfattende arbeidet for byens spirende musikkliv.– Bastard har lang historie og har gjennomført 700 konserter siden de startet for fem år siden. De har spilt – og spiller – en stor rolle for at byen skal ha et fremoverlent tilbud som bidrar til trivsel og bolyst i byen, sier ordføreren.

KULTURPRISVINNERE: Pål Markussen (til venstre) og Frank Reithe får kommunens Kulturpris. Foto: Christer Pedersen
IDRETTSPRIS: Dag Ellingsen i BKT tar imot kommunens Idrettspris fra ordfører Jens Johan Hjort sammen med Madeleine Dahl Sigurdsen, Kristoffer Østvik og Marte Sofie Danielsen. Foto: Christer Pedersen