Det er gjennom sitt heleide firma Retail Nord AS at Berglund nå planlegger en fullskala stasjon på en syv mål stor tomt rett nord for rundkjøringen nederst i Langnesbakken, på sjøsiden av Kvaløyveien.

Retail Nord drifter i dag tre Shell-stasjoner i fylket.

Opsjon på kjøp

– Det blir en Shell-stasjon med vaskehall og selvvask. I størrelse blir den trolig noe større enn den vi har i Balsfjord.

Les også: Planlegger ny bensinstasjon

Ifølge Ronny Berglund har Retail Nord fått opsjon på kjøp av tomta, som i dag eies av Workinn-familien. Tomta er i dag regulert til renovasjonsformål, men Remiks-direktør Bård Jørgensen bekrefter overfor iTromsø at de har forlatt planene de hadde om returstasjon der.

– Til tross for at det er mye trafikk rundt Langnes, mangler det en bensinstasjon. At Ikea også kommer i området, er jo ikke akkurat et minus for oss, sier Berglund til iTromsø.

Positive

Arbeidet med å finne en ny tomt på Tromsøya startet allerede før selskapet i mai i år la ned Shell-stasjonen de drev i Storgata.

– Jeg har hatt mange møter med kommunen etter at det ble klart at vi måtte legge ned i Storgata. Vi har sett på mange alternativer, men har falt ned på denne tomta på Langnes. Signalene fra kommunen er positive. Også ved Shell er de veldig positive, de ønsker en stasjon til i Tromsø, sier Ronny Berglund.

Les også: 33 milliarder i miljøavgifter