I Troms er det nå 2,1 prosent helt ledige, mens snittet for i landet ligger på 2,7 prosent.

Fylket har hatt en nedgang på 56 arbeidsledige, mens det har det vært en liten økning på landsbasis. Antall ledige på arbeidsmarkedstiltak ligger på om lag samme nivå som i fjor. Det skriver NAV Troms i en pressemelding.

Høy andel langtidsledige

Hele 41 prosent av de som er ledige har vært det i et halvt år eller mer, noe som tilsier at andelen langtidsledige i Troms er relativt høy.

– Dette handler i stor grad om et misforhold mellom kompetansen som finnes, og kompetansen som etterspørres, sier fylkesdirektør i NAV Troms, Stein Rudaa i pressemeldngen.

I 2014 økte antall arbeidstakere i de fleste næringer, men spesielt ble det flere arbeidsplasser innen bygg og anlegg, samt overnatting og serveringsvirksomhet.

Prognoser for 2015

Hvert år presenterer NAV Troms en prognose for utviklingen på arbeidsmarkedet i fylket.

NAV anslår en økt sysselsetting på 1000 personer i en rekke næringer det kommende år. Sysselsettingsveksten anslås å bli på 2,1 prosent.

– I bygg- og anleggsbransjen er det fortsatt stor aktivitet i Troms med fortsatt utbygging av private og offentlige næringsbygg. Varehandelen har og vil fortsatt ha gode vekstvilkår i Troms i året som kommer. Offentlig sektor er stor i Troms, og behovet for arbeidskraft i kommunale tjenester og helsetjenester vil fortsette å øke med en aldrende befolkning, sier Rudaa.

Det er likevel usikkert hvorvidt dette blir å påvirke ledighetsraten, skriver NAV Troms i pressemeldingen.