Ikke et sete var ledig da Henrik, Sval, Marcus & Martinus, Henrik fra Dråkmat og Mathea Mari, alle fra MGP jr., sto på scenen i Kulturhuset for å synge julen inn fredag kveld.

For de seks unge artistene var Tromsø siste stoppested, etter at de startet sin juleturné i Molde allerede 20. november.

Falt i smak

Til tross for at gjengen hadde gjennomført 11 konserter før de tok turen til Tromsø, var det ingenting å si på energinivået og entusiasmen til de seks artistene. De sang, danset og underholdt publikum i halvannen time på scenen, noe det unge publikummet, som hadde tatt med foreldrene sine på konserten, tydelig satt pris på.

– Det var bra! Mathea Mari var best, utbryter de syv år gamle venninnene, Rosa Maria Perez Karlsen og Vilde Antonsen, etter at konserten var ferdig.

Også søstrene Olivia Bessesen (11) og Mimmi Bessesen (8) lot seg begeistre.

– Det var gøy. Henrik med «Når jeg ser på deg» var best, mener Olivia.

Lillesøster Mimmi hadde en annen favoritt.

– Mathea Mari var best, jeg liker sangene hennes, forklarer hun.

Variert program

Det var tydelig at Mathea Mari nok kanskje var den største favoritten blant publikum. 14-åringen, som stakk av med seieren i årets utgave av MGP jr. med låten «#Online», høstet desidert størst applaus da hun entret scenen, og bidro i tillegg til sin egen låt på imponerende vis da hun fremførte «En stjerne skinner i natt» og «Deilig er jorden».

Også tvillingene Marcus & Martinus, som vant MGP jr.-finalen i 2012, viste at de har blitt svært så scenevante. Tvillingene dro blant annet til med vinnerlåten sin fra den gang da, «To dråper vann», og «Jul i vårres by».

Selv om det var flere innslag fra de siste års MGP jr.-finaler under kveldens konsert, var dette først og fremst en julekonsert der de seks artistene fremførte kjente og kjære julesanger som «Romjulsdrøm», «Bjelleklang», «Jeg så mamma kysse nissen» og «Julenissen kommer i kveld».

Hva den voksne delen av publikum syntes om konserten vites ikke, men at dette falt i smak hos barna som hadde møtt opp i Kulturhuset fredag, levnet responsen liten tvil om.