Torsdag gjennomførte Tromsø kommune, Fylkesmannen, Troms fylkeskommune og Sametinget megling om E8-traseen gjennom Ramfjord.

Byrådet i Tromsø, representert i meglingen ved byråd Britt Hege Alvarstein (Frp), har bestemt seg for at den nye veien skal gå på østsiden av Ramfjord - men innsigelser har ført til at veiprosjektet ikke kommer videre.

Til tross for at Alvarstein håpet på et positivt resultat, endte ble torsdagens megling resultatløs. Det kom ikke som noen bombe på gruppeleder Kristin Røymo i Arbeiderpartiet.

- Nei, jeg er ikke overrasket over resultatatet, sier Røymo.

- Fastlåste prinsipper

Ap-gruppelederen mener byrådet må se på andre alternativer enn å legge E8 på østsiden av fjorden.

- Jeg anbefaler byrådet å legge vekk de fastlåste prinsippene sine om østre trasé, sier Røymo.

Mens de rød-grønne ennå satt med regjeringsmakten lanserte man en statlig plan for å få slutt på veikranglingen. I den planen ville man ha veien på vestsiden. Men da Frp tok over samferdseldepartementet like etterpå gjorde statsråd Ketil Solvik-Olsen det klart at det ikke ble noen statlig plan og at det østre alternativet var eneste farbar vei - bokstavelig talt.

Mer opptatt av bygging

Etter meglingen sa Britt Hege Alvarstein at E8-saken nå blir sendt til kommunal- og moderniseringsdepartementet for avgjørelse.

- Så får vi se. Jeg håper at kommunestyret i Tromsø får det som de har bestilt, sa Alvarstein.

Kristin Røymo tror imidlertid at kommunestyret har et annet fokus.

- Snuoperasjonen om trasevalget var initiert av Alvarstein, men når det gjelder kommunestyret så tror jeg de fleste er mer opptatt av å få veien bygd, enn hvilken side den ligger på.

Røymo mener veien nå må bygges langs vestre trasé og at arbeidet med det må komme i gang så fort som mulig, til tross for at Alvarstein sa følgende til iTromsø da meglingen var over:

- Det vestre alternativet er dødt. Det er det østre alternativet som gjelder. Det handler også om den helhetlige tenkningen vi må ha med tanke på en Ullsfjordforbindelse.

LES OGSÅ: