Det er avisen Dagen som har snakket med Mads Gilbert etter at sistnevnte i et intervju med Al-jazeera snakket om halshuggede barn i Gaza.

I intervjuet trekker Gilbert sammenligninger med terrorgrupper som Boko Haram og ISIL når han beskriver forholdene ved Shifa-sykehuset har jobbet ved i Gaza. I intervjuet, som Dagen har sett, sier Gilbert blant annet følgende:

- Now everybody is talking about Boko Haram and ISIL beheading people. I saw beheaded children in Gaza, I have pictures.

Al-jazeera på nett har også i tekstform sitert Gilbert på det samme.

Aldri ment

Dagen, som er en kristen avis, har slått fast at det engelske ordet "beheaded" oversettes direkte med "halshugget", men i et intervju med Mads Gilbert, som nylig ble kåret til Årets navn i VG etter sin humanitære innsats i Gaza, kommer det fram at Tromsø-legen ikke mener at Israel har halshugget barn i krigen med Gaza.

- Med verbet beheaded mente jeg at jeg har sett drepte palestinske barn helt og delvis uten hoder etter israelske angrep på Gaza i sommer. Jeg brukte bevisst ikke verbet decapitated som best oversettes med halshogget. Jeg har selvsagt aldri ment eller hevdet at israelske soldater fysisk halshogger barn direkte og med egne hender, sier Gilbert til Dagen.

Lanserte bok

I november kom beskjeden om at Israel har utestengt Mads Gilbert fra Gaza på livstid. Israel oppga "sikkerhetsgrunner" som årsak til utestengingen. Gilbert lanserte boka "Natt i Gaza" tidligere i desember, der han som frivillig behandlet noen av de over 11.000 skadede og 2200 som ble drept i den 50 dager lange krigen.