Det som skulle være en midlertidig løsning blir høyst sannsynlig et permanent hatobjekt, skriver VG. Gaten ligger som kjent 250 meter - eller rundt ti minutters gange - fra sikkerhetskontrollen på Oslo lufthavn. Dette har blant annet ført til at det er blitt opprettet en egen Facebook-gruppe kalt "For Oss Som Hater Gate 19".

Beste løsningen

Ledelsen ved Oslo Lufthavn har registrert misnøyen.

– Vi ser at det er langt å gå på en ellers så kompakt flyplass som Gardermoen. Alternativet til denne løsningen hadde vært buss ut til fjernparkerte flyene. Det tror vi hadde vært en dårligere løsning enn slik det er nå, sier vakthavende direktør ved OSL, Knut Holen.

Han legger til at de nå har invitert Facebook-gruppens grunnlegger Vibeke Hay Wold til lufthavnen for å komme med innspill til hvordan de kan bli bedre.

Vil brukes mindre

– Det stemmer at jeg er invitert til kontrolltårnet på Gardermoen og det blir kjempegøy! Også har jeg litt planer på gang, men det får vi ta senere, sier Wold, som understreker at Facebook-siden først og fremst ble startet for moro skyld.

Ifølge Knut Holen var Gate 19 i utgangspunktet tenkt som en midlertidig løsning til den nye terminalen skal stå ferdig i 2017, men at den trolig vil bli en permanent løsning.

– Men den kommer til å bli brukt langt mindre enn den gjør i dag etter 2017, sier Holen.