– Nå henger det på oss selv om vi skal få åpnet. Det meste av innredning og infrastruktur er på plass og den 8. januar planlegger vi å åpne dørene, sier kjøkkensjef Gunnar Jensen.

Ingen skjær i sjøen

Ifølge Jensen har alt gått på skinner når Mathallen har tatt form.

– Vi har ikke hatt noen forsinkelser, og jeg er virkelig imponert over alle som har jobbet her. Alle har vært ferdige når de har sagt – og kommet i tide når de skulle begynne, sier Jensen.

De eneste urfordringene som man har vært nødt til å ta ekstra hensyn til har vært avløpet fra kjøtt- og fiskedisken, samt de nærmeste naboene i etasjen over.

Bomberom og datalinjer

– Under oss har vi et bomberom så vi har vært nært til å få spesialsluker til avløper – og vi har vært nødt til å være veldig forsiktige med ledningene opp til Microsoft i overetasjen, sier Jensen.

Byggeperioden har pågått i godt over tre måneder inne i de gamle kontor- og utstillingslokalene til TBBL. Hele første etasje er gjort om til det som skal bli en delikatessehall med kjøtt, fisk og andre matvarer, samt en restaurantdel.

Bookingbar

– I går fikk vi bookingsystemet på plass, og fra lillejulaften vil det være mulig å booke bord her hos oss, sier daglig leder John-Fredrik Solberg.

Han forteller videre at det meste av personellet er på plass – med noen få unntak.

– Vi mangler fortsatt et par hoder i butikken og i restauranten, men ellers er alle ferdig rekruttert og starter den 2. januar, sier Solberg.

Superkjøkken

I forrige uke kom et spesialdesignet kjøkken fra den spanske leverandøren Randstech. Randstech regnes for å være en av Europas absolutt fremste leverandører av restaurantkjøkken – og har blant annet innredet kjøkkenet til Norges kanskje beste restaurant Maemo.

«Superkjøkkenet» er nå montert på plass inne på Mathallen – selv om benker, bord, ovner og komfyrer fortsatt er pakket inn i kartong.

– De spanske montørene var ferdige med sitt arbeid søndag ettermiddag så de forlot Tromsø mandag morgen, forteller Jensen.

LYS OG VARME: Elektriker Lasse Pettersen monterer en av kjøkkenøyene inne på restaurantdelen. Gunnar Jensen følger med. Foto: Christer Pedersen
KJØTT: Bak denne disken skal Gunnar Jensen & Co selge kjøtt- og slakterivarer fra nær og fjern. Foto: Christer Pedersen