Det opplyser Statens vegvesen i en pressemelding.

Vi må tilbake til 1953 for å finne like få dødsulykker som det har vært på veiene i Nord-Norge hittil i år. I 1970 omkom 72 personer i trafikken i Nord-Norge, i motsetning til 2014 hvor 15 personer har mistet livet på offentlige veier.

– Jula er en tid der vi er opptatt av å ta ekstra godt vare på hverandre. Det håper jeg folk tar med seg også når de skal ut på veiene i de hektiske førjulsdagene og i jule- og nyttårshelga, sier regionveisjef Torbjørn Naimak i pressemeldingen.

Ingen dødsulykker i Troms

I Troms fylke har det ikke vært noen dødsulykker på offentlige veier i 2014. Det har kun skjedd en gang tidligere at et fylke har unngått dødsulykker på et kalenderår. Dette var Finnmark i 2012, opplyser de i pressemeldingen.

Ros til sjåførene

1970 var det verste ulykkesåret på Nordnorske veier. Da omkom 72 personer i trafikken. Siden den gang har antall dødsulykker blitt kraftig redusert. I 2013 omkom 25 mennesker på veiene i Nord-Norge. I 2012 var tallet 19.

– Trafikantene skal ha en god del av æren for den positive utviklingen. Bedre holdninger til trafikksikkerhet og en tryggere adferd i trafikken har bidratt til at antall ulykker har gått ned, sier Torbjørn Naimak.