Et utenlandsk par bosatt i Tromsø har måttet møte i retten etter at det kom fram at de skal ha gitt sin datter, som er i skolealder, dask på rumpa. Hendelsene skal ha skjedd flere ganger i løpet av et år, men det har ikke vært mulig å fastsette frekvens eller tidspunkt. Deres to barn var under rettsprosessen plassert i et beredskapshjem.

Far frikjent

Under avhør, samt samtaler med psykolog og beredskapsforeldre har det kommet fram at hendelsene har skjedd i forbindelse med grensettingssituasjoner. Faren har nektet straffskyld, mens moren har innrømmet at hendelsene har forekommet. Ettersom det kom fram at far trolig ikke hadde utført vold mot barna, ble han frikjent.

Mor forklarte i retten at dette var vanlig praksis i landet de kom fra og at hun ikke var klar over at dette var ulovlig i Norge. Det har også kommet fram at barna har et nært forhold til mor og far, samt at de ved flere anledninger har uttrykt at de ønsker å flytte hjem igjen.

Dømt til oppreisning

Far ble som sagt frikjent, mens mor ble dømt 30 dagers betinget fengsel, med en prøveperiode på to år. Moren ble også dømt til å betale oppreisning på 10.000 kroner til datteren, samt saksomkostninger på 1.000 kroner.

Retten la til grunne at datteren hadde en trygg og nær relasjon til foreldrene, og at det ikke var grunnlag for å anta at hun var påført varige skader. Derfor får også barna lov til å flytte hjem til sine foreldre.