I går forsvant «Hjelp oss å hjelpe»-vogna med julemat til en rekke tromsøfamilier fra Coop Extra på Bjerkaker. Kate Eines, som driver foreningen i Tromsø, fortviler over situasjonen, men håper å kunne berge det hele før julaften.

– Det er fantastisk trist å få den nyheten tre dager for jul, det har satt oss mange steg tilbake. Men jeg er løsningsorientert, så jeg håper vi klarer å løse det på en måte, sier Eines til iTromsø.

Trenger donasjoner

Etter at hun opplyste om situasjonen på Facebook-siden deres i går har mange tromsøfolk allerede bidratt med gavekort på dagligvareforretninger, samt donasjoner. Det må dog enda litt til for at Eines skal få gitt julemiddag til de som trenger det.

– Folk har vært veldig behjelpelige, noe jeg setter veldig stor pris på. Men for å kunne gi julemat til alle som trenger det er jeg fortsatt avhengig av flere gavekort på matbutikker, forteller Eines.

Vet ikke hvorfor

Eines vil foreløpig ikke spekulere i hva som har skjedd med vogna.

– Vi vet ikke hva som har skjedd, den har bare forsvunnet. Nå venter vi på at Coop skal se gjennom overvåkingskameraene, men vi får ikke gjort noe med den situasjonen før jul, konstaterer hun.